Guido Van der Schueren van Hybrid Software heeft sinds eind 2014 een participatie in Global Graphics, een op Euronext genoteerde fabrikant van RIP-software. In februari kondigde Global Graphics trouwens nog een strategische alliantie met Hybrid Software aan.

Nu verwerft Global Graphics dus Meteor van TTP dat in de buurt van het Engelse Cambridge is gevestigd. Ook het grootste gedeelte van het R&D-team van Global Graphics, is in de iconische Engelse universiteitsstad tewerkgesteld. Meteor, ontwikkelaar van regel- en stuurelektronica voor pintkoppen, wordt een dochterbedrijf van Global Graphics SE en verandert zijn naam in Meteor Inkjet Ltd. De acquisitie is volgens Global Graphics belangrijk omdat aan fabrikanten van inkjetkoppen nu een ruimer pakket van oplossingen kan worden aangeboden dat software combineert met driver software voor industriële inkjetkoppen. Het inkjetsegment van digitaal printen wordt bovendien een gezonde toekomst voorspeld.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2016, realiseerde Meteor een omzet van 2,5 miljoen Engelse pond en een verlies voor belastingen van 0,2 miljoen pond. In de eerste acht maanden van het nieuwe boekjaar die eindigden op 25 november 2016, werd een omzet gerealiseerd van 2,5 miljoen pond en een winst voor belasting van 0,3 miljoen pond.

Guido Van der Schueren van Hybrid Software heeft sinds eind 2014 een participatie in Global Graphics, een op Euronext genoteerde fabrikant van RIP-software. In februari kondigde Global Graphics trouwens nog een strategische alliantie met Hybrid Software aan.Nu verwerft Global Graphics dus Meteor van TTP dat in de buurt van het Engelse Cambridge is gevestigd. Ook het grootste gedeelte van het R&D-team van Global Graphics, is in de iconische Engelse universiteitsstad tewerkgesteld. Meteor, ontwikkelaar van regel- en stuurelektronica voor pintkoppen, wordt een dochterbedrijf van Global Graphics SE en verandert zijn naam in Meteor Inkjet Ltd. De acquisitie is volgens Global Graphics belangrijk omdat aan fabrikanten van inkjetkoppen nu een ruimer pakket van oplossingen kan worden aangeboden dat software combineert met driver software voor industriële inkjetkoppen. Het inkjetsegment van digitaal printen wordt bovendien een gezonde toekomst voorspeld.In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2016, realiseerde Meteor een omzet van 2,5 miljoen Engelse pond en een verlies voor belastingen van 0,2 miljoen pond. In de eerste acht maanden van het nieuwe boekjaar die eindigden op 25 november 2016, werd een omzet gerealiseerd van 2,5 miljoen pond en een winst voor belasting van 0,3 miljoen pond.