Het Covid Safe Ticket is op grote schaal verspreid in de vorm van een digitaal certificaat met een QR-code die op het scherm van de gsm verschijnt en die gescand moet worden. Dat systeem is verplicht in bepaalde openbare plaatsen (cultuur en ontspanning) en maakt ondertussen deel uit van het dagelijkse leven. Maar ook al heeft iedereen zijn smartphone altijd en overal bij de hand, toch raakt die wel eens vergeten of verloren of kan de batterij ervan het laten afweten.

Het Brusselse GMP Bibliofilm speelt daarop in en heeft nu zijn productaanbod uitgebreid met een systeem om een plastic kaart met een QR-code te bedrukken. Het gaat om een compacte alles-in-één oplossing van de fabrikant Evolis: de oplossing omvat een kaartprinter, een draagbare scanner (voor QR-codes), de app 'Duplipass', een zwart lint en een schoonmaakkit.

In enkele seconden

Duplipass van Evolis stelt bijvoorbeeld apotheken, reisbureaus of copy shops in staat om in enkele seconden een kopie van het CST op een plastic kaart (PVC) te drukken (met de afmetingen van een bankkaart). De kaart wordt gepersonaliseerd met de QR-code, de naam, de voornaam en de geboortedatum. De QR-code die op de kaart gedrukt wordt, is in heel Europa geldig.

Altijd op zak

"Een smartphone is handig, maar er zijn altijd wel mensen die er geen hebben, die hun gsm verloren zijn of die een lege batterij hebben. Omdat een QR-code die op papier gedrukt is, niet altijd gemakkelijk te scannen is en na een tijdje niet meer leesbaar is, is de pvc-kaart een goede drager", stelt Stéphane Paulus van GMP Bibliofilm. Met de kaart heb je de gezondheidspas altijd op zak, in je portefeuille of nog op een armband.

GMP Bibliofilm uit Evere lanceert een oplossing om de gezondheidspas op een plastic kaart te printen.
Het Covid Safe Ticket is op grote schaal verspreid in de vorm van een digitaal certificaat met een QR-code die op het scherm van de gsm verschijnt en die gescand moet worden. Dat systeem is verplicht in bepaalde openbare plaatsen (cultuur en ontspanning) en maakt ondertussen deel uit van het dagelijkse leven. Maar ook al heeft iedereen zijn smartphone altijd en overal bij de hand, toch raakt die wel eens vergeten of verloren of kan de batterij ervan het laten afweten. Het Brusselse GMP Bibliofilm speelt daarop in en heeft nu zijn productaanbod uitgebreid met een systeem om een plastic kaart met een QR-code te bedrukken. Het gaat om een compacte alles-in-één oplossing van de fabrikant Evolis: de oplossing omvat een kaartprinter, een draagbare scanner (voor QR-codes), de app 'Duplipass', een zwart lint en een schoonmaakkit.Duplipass van Evolis stelt bijvoorbeeld apotheken, reisbureaus of copy shops in staat om in enkele seconden een kopie van het CST op een plastic kaart (PVC) te drukken (met de afmetingen van een bankkaart). De kaart wordt gepersonaliseerd met de QR-code, de naam, de voornaam en de geboortedatum. De QR-code die op de kaart gedrukt wordt, is in heel Europa geldig."Een smartphone is handig, maar er zijn altijd wel mensen die er geen hebben, die hun gsm verloren zijn of die een lege batterij hebben. Omdat een QR-code die op papier gedrukt is, niet altijd gemakkelijk te scannen is en na een tijdje niet meer leesbaar is, is de pvc-kaart een goede drager", stelt Stéphane Paulus van GMP Bibliofilm. Met de kaart heb je de gezondheidspas altijd op zak, in je portefeuille of nog op een armband.