Over het eerste semester van het boekjaar 2012-2013 (van april tot september) heeft Heidelberg een omzet van 1,22 miljard euro geboekt. Dat is iets meer dan over dezelfde periode in het vorige boekjaar (1,18 miljard). Het orderboekje heeft door de drupa een flinke injectie gekregen: over de eerste zes maanden werden voor meer dan 1,5 miljard bestellingen genoteerd, een stijging met 17%. Het exploitatieresultaat (EBIT, behalve buitengewone elementen) over het tweede trimester is weer lichtjes positief geworden, een miljoen euro. Het semesterresultaat blijft echter, in overeenstemming met de prognoses, negatief en komt uit op een verlies van 57 miljoen. Het doel van de constructeur blijft echter om over het hele boekjaar een 'duidelijk positief' exploitatieresultaat te boeken.

Ook concurrent KBA kan positieve cijfers voorleggen: de constructeur uit Würzburg boekte over het derde trimester een omzet van 916,2 miljoen €, een stijging met 17% in vergelijking met het derde trimester 2011. Belangrijk zijn echter de exploitatiewinst van 20,5 miljoen en de nettowinst van 5,9 miljoen (tegenover een nettoverlies van 32,5 miljoen een jaar eerder). Die groei is volledig het werk van de afdeling rotatiepersen en speciale persen (+ 34%). De afdeling vellenpersen kende daarentegen een lichte achteruitgang (- 0,5%). In het orderboekje zien we een omgekeerde situatie: daar zijn het de vellenpersen die er dankzij het drupa-effect op vooruitgaan (518 miljoen, + 10%), terwijl de rotatiepersen een sterke achteruitgang kennen (308 miljoen, - 55%). Die situatie moet echter gerelativeerd worden: het derde trimester van 2011 was voor KBA een recordtrimester dankzij enkele grote contracten voor rotatiepersen.

Manroland Sheetfed, de derde grote Duitse constructeur, heeft nu zijn reorganisatie achter de rug na de overname in februari door Langley. Die groep behoudt wereldwijd ongeveer 2.000 medewerkers van manroland, waarvan 824 in de zetel van Offenbach. Bij de 947 ontslagen waartoe al besloten was, kwamen er in november nog 77 bij. De ontslagen werknemers hebben de mogelijkheid om tot een 'transferstructuur' toe te treden die door de Duitse overheid opgezet is en de ontslagen werknemers gedurende 12 maanden 80% van hun salaris garandeert. Tegelijk krijgen ze hulp bij hun zoektocht naar een nieuwe baan.

Over het eerste semester van het boekjaar 2012-2013 (van april tot september) heeft Heidelberg een omzet van 1,22 miljard euro geboekt. Dat is iets meer dan over dezelfde periode in het vorige boekjaar (1,18 miljard). Het orderboekje heeft door de drupa een flinke injectie gekregen: over de eerste zes maanden werden voor meer dan 1,5 miljard bestellingen genoteerd, een stijging met 17%. Het exploitatieresultaat (EBIT, behalve buitengewone elementen) over het tweede trimester is weer lichtjes positief geworden, een miljoen euro. Het semesterresultaat blijft echter, in overeenstemming met de prognoses, negatief en komt uit op een verlies van 57 miljoen. Het doel van de constructeur blijft echter om over het hele boekjaar een 'duidelijk positief' exploitatieresultaat te boeken. Ook concurrent KBA kan positieve cijfers voorleggen: de constructeur uit Würzburg boekte over het derde trimester een omzet van 916,2 miljoen €, een stijging met 17% in vergelijking met het derde trimester 2011. Belangrijk zijn echter de exploitatiewinst van 20,5 miljoen en de nettowinst van 5,9 miljoen (tegenover een nettoverlies van 32,5 miljoen een jaar eerder). Die groei is volledig het werk van de afdeling rotatiepersen en speciale persen (+ 34%). De afdeling vellenpersen kende daarentegen een lichte achteruitgang (- 0,5%). In het orderboekje zien we een omgekeerde situatie: daar zijn het de vellenpersen die er dankzij het drupa-effect op vooruitgaan (518 miljoen, + 10%), terwijl de rotatiepersen een sterke achteruitgang kennen (308 miljoen, - 55%). Die situatie moet echter gerelativeerd worden: het derde trimester van 2011 was voor KBA een recordtrimester dankzij enkele grote contracten voor rotatiepersen. Manroland Sheetfed, de derde grote Duitse constructeur, heeft nu zijn reorganisatie achter de rug na de overname in februari door Langley. Die groep behoudt wereldwijd ongeveer 2.000 medewerkers van manroland, waarvan 824 in de zetel van Offenbach. Bij de 947 ontslagen waartoe al besloten was, kwamen er in november nog 77 bij. De ontslagen werknemers hebben de mogelijkheid om tot een 'transferstructuur' toe te treden die door de Duitse overheid opgezet is en de ontslagen werknemers gedurende 12 maanden 80% van hun salaris garandeert. Tegelijk krijgen ze hulp bij hun zoektocht naar een nieuwe baan.