De Amerikaanse constructeur stelde de Magnum Compact (2 x 1) voor als een innovatieve en goedkope machine voor de productie van kranten en handelsdrukwerk. Goss verwacht dat de pers over de hele wereld succes zal hebben.

Met haar 2,2 meter hoge druktoren doet de machine haar naam recht aan. Ze combineert de beproefde elementen van de Goss Community met technologieën die Goss al op andere machines ingevoerd heeft om de insteltijden in te korten, de productie flexibeler te maken en de bediening te vereenvoudigen. Zo is de Magnum Compact met asloze aandrijving uitgerust met Autoplate, een geautomatiseerd systeem waarmee de platen in minder dan drie minuten gewisseld kunnen worden.

Volgens Eric Bell, marketingdirecteur van Goss International, is de Magnum Compact dankzij die combinatie van technologieën een ideale pers voor sterk uiteenlopende oplagen, van 500 exemplaren tot 250.000 en meer. Met die kenmerken hoopt Goss stilletjes om met de Magnum Compact een antwoord te bieden op de nieuwe inkjetpersen, die meer bepaald ontwikkeld werden om kranten en boeken in beperkte oplagen te produceren.

De machine, waarvan een druktoren vorige week in Peking te zien was, wordt deze week ook op Printtek (Istanboel, Turkije) en Poligrafia (Poznan, Polen) voorgesteld.

De Amerikaanse constructeur stelde de Magnum Compact (2 x 1) voor als een innovatieve en goedkope machine voor de productie van kranten en handelsdrukwerk. Goss verwacht dat de pers over de hele wereld succes zal hebben. Met haar 2,2 meter hoge druktoren doet de machine haar naam recht aan. Ze combineert de beproefde elementen van de Goss Community met technologieën die Goss al op andere machines ingevoerd heeft om de insteltijden in te korten, de productie flexibeler te maken en de bediening te vereenvoudigen. Zo is de Magnum Compact met asloze aandrijving uitgerust met Autoplate, een geautomatiseerd systeem waarmee de platen in minder dan drie minuten gewisseld kunnen worden. Volgens Eric Bell, marketingdirecteur van Goss International, is de Magnum Compact dankzij die combinatie van technologieën een ideale pers voor sterk uiteenlopende oplagen, van 500 exemplaren tot 250.000 en meer. Met die kenmerken hoopt Goss stilletjes om met de Magnum Compact een antwoord te bieden op de nieuwe inkjetpersen, die meer bepaald ontwikkeld werden om kranten en boeken in beperkte oplagen te produceren. De machine, waarvan een druktoren vorige week in Peking te zien was, wordt deze week ook op Printtek (Istanboel, Turkije) en Poligrafia (Poznan, Polen) voorgesteld.