Het Franse filiaal van Goss International dat 433 medewerkers telt, heeft zes maanden bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen om onder het toezicht van een door de rechtbank aangeduide beheerder herstructureringen door te voeren. Goss International had begin 2011 zijn Franse activiteiten al eens geherstructureerd en toen 300 banen geschrapt. Twee jaar later is het bedrijf opnieuw in moeilijkheden. Volgens de directie is de reden de blijvende achteruitgang van de markt die 'sinds 2007 drie keer kleiner geworden is'.

Goss France heeft een fabriek in Montataire, ten noorden van Parijs, waar 323 medewerkers de rotatiepersen assembleren. Een andere site, in Nantes, telt 110 medewerkers die actief zijn op het vlak van advies en dienstverlening. De groep bezit nog andere productievestigingen in de Verenigde Staten en China.

Goss International, waarvan het hoofdkantoor in New Hampshire (VS) gevestigd is, is sinds 2010 eigendom van de Chinese groep Shanghai Electric. De internationale activiteiten van Goss worden niet door de procedure in Frankrijk getroffen.

Het Franse filiaal van Goss International dat 433 medewerkers telt, heeft zes maanden bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen om onder het toezicht van een door de rechtbank aangeduide beheerder herstructureringen door te voeren. Goss International had begin 2011 zijn Franse activiteiten al eens geherstructureerd en toen 300 banen geschrapt. Twee jaar later is het bedrijf opnieuw in moeilijkheden. Volgens de directie is de reden de blijvende achteruitgang van de markt die 'sinds 2007 drie keer kleiner geworden is'.Goss France heeft een fabriek in Montataire, ten noorden van Parijs, waar 323 medewerkers de rotatiepersen assembleren. Een andere site, in Nantes, telt 110 medewerkers die actief zijn op het vlak van advies en dienstverlening. De groep bezit nog andere productievestigingen in de Verenigde Staten en China. Goss International, waarvan het hoofdkantoor in New Hampshire (VS) gevestigd is, is sinds 2010 eigendom van de Chinese groep Shanghai Electric. De internationale activiteiten van Goss worden niet door de procedure in Frankrijk getroffen.