"De voorbije jaren zijn de behoeften van onze klanten geëvolueerd terwijl de industrie in haar geheel veranderd is," verklaarde de nieuwe CEO Chris Nichols die in juni laatstleden Jochen Meissner vervangen heeft. "Onze klanten vertellen ons dat ze zich moeten concentreren op een eenvoudige, doeltreffende en goedkope technologie, die door een hoogwaardige dienst na verkoop ondersteund wordt. (...) We moeten erkennen dat het domein waarop we actief zijn, grondig veranderd is. De markten die bepalend zijn voor onze toekomstige groei, verplaatsen zich. We hebben decennia ervaring in offset, wat ons een significant voordeel biedt. Niet alleen in de kranten- en handelsdruk, die onze kernactiviteiten zijn, maar ook in andere sectoren zoals de verpakkingen en de nieuwe grafische industrieën."

Goss kondigt drie herstructureringslijnen aan. Het bedrijf gaat zijn structuren vereenvoudigen rond regionale dienstencentra voor de verschillende werelddelen. In dat verband worden de huidige Europese activiteiten in één enkele Europese verkoop- en serviceorganisatie ondergebracht. Daarnaast gaat Goss voort met de diversificatie van zijn aanbod en richt het bedrijf zich op markten waarin zijn technologie en expertise het een concurrentievoordeel kunnen opleveren.

Goss International heeft wereldwijd ongeveer 2.200 medewerkers. Welke impact de recente aankondigingen op de tewerkstelling zullen hebben, is nog niet geweten.

"De voorbije jaren zijn de behoeften van onze klanten geëvolueerd terwijl de industrie in haar geheel veranderd is," verklaarde de nieuwe CEO Chris Nichols die in juni laatstleden Jochen Meissner vervangen heeft. "Onze klanten vertellen ons dat ze zich moeten concentreren op een eenvoudige, doeltreffende en goedkope technologie, die door een hoogwaardige dienst na verkoop ondersteund wordt. (...) We moeten erkennen dat het domein waarop we actief zijn, grondig veranderd is. De markten die bepalend zijn voor onze toekomstige groei, verplaatsen zich. We hebben decennia ervaring in offset, wat ons een significant voordeel biedt. Niet alleen in de kranten- en handelsdruk, die onze kernactiviteiten zijn, maar ook in andere sectoren zoals de verpakkingen en de nieuwe grafische industrieën." Goss kondigt drie herstructureringslijnen aan. Het bedrijf gaat zijn structuren vereenvoudigen rond regionale dienstencentra voor de verschillende werelddelen. In dat verband worden de huidige Europese activiteiten in één enkele Europese verkoop- en serviceorganisatie ondergebracht. Daarnaast gaat Goss voort met de diversificatie van zijn aanbod en richt het bedrijf zich op markten waarin zijn technologie en expertise het een concurrentievoordeel kunnen opleveren. Goss International heeft wereldwijd ongeveer 2.200 medewerkers. Welke impact de recente aankondigingen op de tewerkstelling zullen hebben, is nog niet geweten.