Op de eerste zondag van oktober is het naar goede gewoonte Voka Open Bedrijvendag. Meer dan tweehonderd bedrijven zwaaien fysiek de deuren open en ook online kan je bij een vijftigtal bedrijven virtuele rondleidingen volgen. Ook een vijftal grafische bedrijven doen mee aan de Open Bedrijvendag.

Technische link

Bij Athena Graphics in Roeselare ontdek u het traject van ontwerp tot verpakking in het winkelschap. Dit design-to-print agentschap vormt de technische link tussen de verpakkingsdrukkerijen en merken zoals Delacre, Alpro, Weleda, Danone... Het bedrijf wordt geleid door Ignace Cosaert en heeft honderd medewerkers in dienst.

3Motion in Zele, een productiebedrijf gespecialiseerd in visuele communicatie, laat de gloednieuwe vestiging zien . 3Motion ontwerpt en produceert posters, stickers, banners, POS-materialen, voertuigbelettering en lichtreclame. Ook displays, verpakkingen op maat en 3D-figuren behoren tot het aanbod. Sinds begin dit jaar werkt het Oost-Vlaamse bedrijf met vier robots in de printproductie. "Uniek in de Benelux en Frankrijk", klinkt het.

Boeken en folders

In het Antwerpse Hulshout kan u terecht bij Crius Group. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de opmaak (typesetting in het vakjargon) van boeken en tijdschriften. "We zorgen voor een gestroomlijnd creatieproces: van het manuscript dat de auteur oplevert tot het pdf-bestand dat naar de drukker gaat", stelt het bedrijf. Crius Group telt 65 medewerkers en heeft sinds april 2022 ook een redactiekantoor in Amsterdam.

Een tweede mogelijke stop in de provincie Antwerpen is BD myShopi. Vanuit de imposante productiesite (16.000 vierkante meter) in Bornem worden wekelijks zo'n vijftig miljoen folders machinaal gebundeld tot een folderpakket voor 4,5 miljoen Belgische gezinnen. Het bedrijf beschikt ook over een online platform dat ondertussen meer dan twee miljoen gebruikers telt in België.

BD myShopi in Bornem bundelt wekelijks zo'n 50 miljoen folders.

Car wrapping

Naar Limburg tenslotte voor het Belgische productiebedrijf Grafityp in Houthalen. Grafityp produceert al meer dan vijftig jaar zelfklevende folies voor binnen- en buitenreclame, wanddecoratie, vloerprints, autostickers... Het familiebedrijf draagt 'duurzaamheid' hoog in het vaandel via duurzame productiemethodes en PVC-vrije films. Tijdens de Open Bedrijvendag kan een rondleiding door de fabriek. Wrapspecialist Rudi Zoons geeft demo's car wrapping. Je kan ook zelf aan de slag met de wrappingfolies van Grafityp.

Op de eerste zondag van oktober is het naar goede gewoonte Voka Open Bedrijvendag. Meer dan tweehonderd bedrijven zwaaien fysiek de deuren open en ook online kan je bij een vijftigtal bedrijven virtuele rondleidingen volgen. Ook een vijftal grafische bedrijven doen mee aan de Open Bedrijvendag.Bij Athena Graphics in Roeselare ontdek u het traject van ontwerp tot verpakking in het winkelschap. Dit design-to-print agentschap vormt de technische link tussen de verpakkingsdrukkerijen en merken zoals Delacre, Alpro, Weleda, Danone... Het bedrijf wordt geleid door Ignace Cosaert en heeft honderd medewerkers in dienst.3Motion in Zele, een productiebedrijf gespecialiseerd in visuele communicatie, laat de gloednieuwe vestiging zien . 3Motion ontwerpt en produceert posters, stickers, banners, POS-materialen, voertuigbelettering en lichtreclame. Ook displays, verpakkingen op maat en 3D-figuren behoren tot het aanbod. Sinds begin dit jaar werkt het Oost-Vlaamse bedrijf met vier robots in de printproductie. "Uniek in de Benelux en Frankrijk", klinkt het.In het Antwerpse Hulshout kan u terecht bij Crius Group. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de opmaak (typesetting in het vakjargon) van boeken en tijdschriften. "We zorgen voor een gestroomlijnd creatieproces: van het manuscript dat de auteur oplevert tot het pdf-bestand dat naar de drukker gaat", stelt het bedrijf. Crius Group telt 65 medewerkers en heeft sinds april 2022 ook een redactiekantoor in Amsterdam.Een tweede mogelijke stop in de provincie Antwerpen is BD myShopi. Vanuit de imposante productiesite (16.000 vierkante meter) in Bornem worden wekelijks zo'n vijftig miljoen folders machinaal gebundeld tot een folderpakket voor 4,5 miljoen Belgische gezinnen. Het bedrijf beschikt ook over een online platform dat ondertussen meer dan twee miljoen gebruikers telt in België.Naar Limburg tenslotte voor het Belgische productiebedrijf Grafityp in Houthalen. Grafityp produceert al meer dan vijftig jaar zelfklevende folies voor binnen- en buitenreclame, wanddecoratie, vloerprints, autostickers... Het familiebedrijf draagt 'duurzaamheid' hoog in het vaandel via duurzame productiemethodes en PVC-vrije films. Tijdens de Open Bedrijvendag kan een rondleiding door de fabriek. Wrapspecialist Rudi Zoons geeft demo's car wrapping. Je kan ook zelf aan de slag met de wrappingfolies van Grafityp.