De groep was sinds eind mei in vrijwillige vereffening. Vereffenaar Christophe Celis vond geen overnemer. Er verdwijnen zeventig arbeidsplaatsen.

Op de website van het zakentijdschrift Trends staat nog te lezen: "Na maanden van onderhandelingen heeft de vereffenaar geen overnemer gevonden. Hij stond kennelijk ook onder druk van de banken om het faillissement aan te vragen. Alle werknemers die de afgelopen weken overigens al een collectief verlof hadden, zijn na afloop van de ondernemingsraad en een informatievergadering meteen weer naar huis gestuurd", aldus vakbondssecretaris Dirk Swysen (ACV).

Swysen twijfelt of een faillissement betere perspectieven biedt voor een overname en een doorstart van de activiteiten: " De banken zijn eigenaars van de grootste drukpersen en zullen deze wellicht zo snel mogelijk van de hand willen doen. Een doorstart zou er overigens zeer snel moeten komen om het klantenbestand te behouden".

Een lid van de familie Tuerlinckx heeft volgens Swysen de magazines Imago en Primeur overgenomen. Daarvoor werkten echter nauwelijks mensen.

Grafische Groep Tuerlinckx, die in 1930 opgericht werd, is niet enkel een drukkerij maar geeft ook de magazines Primeur en Imago uit. Het bedrijf kampt al enkele jaren met een omzetdaling en problemen om krediet te krijgen bij de banken.

De groep was sinds eind mei in vrijwillige vereffening. Vereffenaar Christophe Celis vond geen overnemer. Er verdwijnen zeventig arbeidsplaatsen.Op de website van het zakentijdschrift Trends staat nog te lezen: "Na maanden van onderhandelingen heeft de vereffenaar geen overnemer gevonden. Hij stond kennelijk ook onder druk van de banken om het faillissement aan te vragen. Alle werknemers die de afgelopen weken overigens al een collectief verlof hadden, zijn na afloop van de ondernemingsraad en een informatievergadering meteen weer naar huis gestuurd", aldus vakbondssecretaris Dirk Swysen (ACV). Swysen twijfelt of een faillissement betere perspectieven biedt voor een overname en een doorstart van de activiteiten: " De banken zijn eigenaars van de grootste drukpersen en zullen deze wellicht zo snel mogelijk van de hand willen doen. Een doorstart zou er overigens zeer snel moeten komen om het klantenbestand te behouden".Een lid van de familie Tuerlinckx heeft volgens Swysen de magazines Imago en Primeur overgenomen. Daarvoor werkten echter nauwelijks mensen. Grafische Groep Tuerlinckx, die in 1930 opgericht werd, is niet enkel een drukkerij maar geeft ook de magazines Primeur en Imago uit. Het bedrijf kampt al enkele jaren met een omzetdaling en problemen om krediet te krijgen bij de banken.