Het Handelsblatt liet de lijst samenstellen op basis van het aantal patenten dat bedrijven de afgelopen 10 jaar op hun naam wisten te schrijven en bovendien de mate waarin die patenten bijdragen aan de digitalisering van 'klassieke' technologieën. Wereldwijd bestaat de top 3 dan uit Samsung, Johnson & Johnson en LG Electronics.

Op de ranglijst van Duitse bedrijven weet Heidelberg de 23e plek te veroveren (goed voor een 325e plaats in het wereld-klassement), tot tevredenheid van Heidelberg CEO Rainer Hundsdörfer: "Dit bevestigt dat wij technologisch aan de leiding gaan als het om de digitalisering van onze industrie gaat - en ook dat we op koers liggen met de digitale transformatie van Heidelberg." In de Duitse ranglijst staan onder andere nog bankbiljettendrukker Giesecke & Devrient (op plaats 28), persenbouwer Koenig & Bauer (41) en bijvoorbeeld ook Leonhard Kurz Stiftung (44), het moederbedrijf van folie-specialist Kurz Graphics.

De samenstellers van de lijst wijzen erop dat de digitalisering van een industrie tevens door spelers van buitenaf wordt aangejaagd. Dat is voor de grafische industrie zeker ook het geval: in de internationale Top 100 staat bijvoorbeeld Canon op plek 33, Fujifilm op 50, Ricoh op 61 en HP op 85.

Het Handelsblatt liet de lijst samenstellen op basis van het aantal patenten dat bedrijven de afgelopen 10 jaar op hun naam wisten te schrijven en bovendien de mate waarin die patenten bijdragen aan de digitalisering van 'klassieke' technologieën. Wereldwijd bestaat de top 3 dan uit Samsung, Johnson & Johnson en LG Electronics.Op de ranglijst van Duitse bedrijven weet Heidelberg de 23e plek te veroveren (goed voor een 325e plaats in het wereld-klassement), tot tevredenheid van Heidelberg CEO Rainer Hundsdörfer: "Dit bevestigt dat wij technologisch aan de leiding gaan als het om de digitalisering van onze industrie gaat - en ook dat we op koers liggen met de digitale transformatie van Heidelberg." In de Duitse ranglijst staan onder andere nog bankbiljettendrukker Giesecke & Devrient (op plaats 28), persenbouwer Koenig & Bauer (41) en bijvoorbeeld ook Leonhard Kurz Stiftung (44), het moederbedrijf van folie-specialist Kurz Graphics.De samenstellers van de lijst wijzen erop dat de digitalisering van een industrie tevens door spelers van buitenaf wordt aangejaagd. Dat is voor de grafische industrie zeker ook het geval: in de internationale Top 100 staat bijvoorbeeld Canon op plek 33, Fujifilm op 50, Ricoh op 61 en HP op 85.