In de nieuwe onderwijshervormingen voor de 2de en 3de de graad secundair onderwijs dreigen alle technische competenties die betrekking hebben op het vlak van drukken en afwerking te worden geschrapt uit het leerplan.

In dit studiegebied zal er uitsluitend nog plaats zijn voor multimedia en drukwerkvoorbereiding. De nieuwe matrix voorziet geen plaats meer voor de huidige brede en polyvalent georiënteerde opleiding printmedia op technisch niveau.

Grafische scholen vrezen dat hierdoor een tekort aan grafisch geschoolde technische profielen, met een interesse voor het vakdomein drukken en afwerken, dreigt te ontstaan.

Druktechnieken (offset, hoogdruk, ...) zullen alleen nog beperkt aan bod komen op BSO-niveau. Ook hier is beslist het aantal praktijkuren sterk af te bouwen.

In de nieuwe onderwijshervormingen voor de 2de en 3de de graad secundair onderwijs dreigen alle technische competenties die betrekking hebben op het vlak van drukken en afwerking te worden geschrapt uit het leerplan. In dit studiegebied zal er uitsluitend nog plaats zijn voor multimedia en drukwerkvoorbereiding. De nieuwe matrix voorziet geen plaats meer voor de huidige brede en polyvalent georiënteerde opleiding printmedia op technisch niveau.Grafische scholen vrezen dat hierdoor een tekort aan grafisch geschoolde technische profielen, met een interesse voor het vakdomein drukken en afwerken, dreigt te ontstaan.Druktechnieken (offset, hoogdruk, ...) zullen alleen nog beperkt aan bod komen op BSO-niveau. Ook hier is beslist het aantal praktijkuren sterk af te bouwen.