De beurs in Gorinchem blijft niettemin de moeite waard om te bezoeken, voor grafimedia ondernemers die op de hoogte wensen te blijven van wat leeft in de brede sector. Het is een evenement waar het comfort van de bezoeker centraal staat: ruime en gratis parkeergelegenheid, gratis eten en drinken, ruime en gezellige zithoeken en zitruimtes.

De stands van de print & sign-leveranciers overheersten de beursvloer. Verder ook standjes van web-to-print softwareleveranciers, online aanbieders van drukwerk, drukkerijen, boekbinderijen, enveloppenfabrikanten en onderaannemers. Distributeur Papyrus was aanwezig met zijn sign-afdeling waardoor Mondi als enige papierleverancier op de beurs overbleef: "Omdat de papierdistributeurs van de beurs wegblijven, beslisten we dan maar om zelf in Gorinchem promotie te maken voor onze producten. Papierproducent Mondi toonde er ondermeer zijn gamma van hoogwaardige papierkwaliteiten Pergraphica. Een opvallende verschijning was de Israëlische fabrikant Massivit 3D. Met de machine op de stand die eerder te zien was op Drupa, kunnen reuzengrote beelden in 3D voor display-doeleinden worden gemaakt.

Bij de Belgische leverancier Printemat is de familie van garenloze bindmachines van het merk Rigo, voortaan ook beschikbaar in een PUR-versie. Printemat toonde eveneens het nieuwe lamineertoestel Neptune 3754 uit het gamma van D&K. Distributeur Vegram toonde de Fetzel PLM700, een lamineertoestel van de nieuwe generatie dat werkt met een inleg met turbines (de zogenaamde Tornado-technologie) in plaats van met vacuümpompen. Vegram demonstreerde op 115 grams papier.

Op de stand van Horizon waarop Best-Matic aanwezig was, werd de Slimbox getoond. Dat is een machine waarmee dozen op de juiste maatgrootte van het te versturen object worden gemaakt. Het mooi gedesignde Slimbox-toestel dat de vouw/rillijn met een laser aanbrengt, wordt in België gefabriceerd en is een Belgische uitvinding. Het toestel zag het levenslicht bij FitThings uit Dendermonde, het bedrijf van Filip, Rik en Kristof Roose.

In Grafisch Nieuws 4 volgt een ruimer verslag van de beurs in Gorinchem.

De beurs in Gorinchem blijft niettemin de moeite waard om te bezoeken, voor grafimedia ondernemers die op de hoogte wensen te blijven van wat leeft in de brede sector. Het is een evenement waar het comfort van de bezoeker centraal staat: ruime en gratis parkeergelegenheid, gratis eten en drinken, ruime en gezellige zithoeken en zitruimtes.De stands van de print & sign-leveranciers overheersten de beursvloer. Verder ook standjes van web-to-print softwareleveranciers, online aanbieders van drukwerk, drukkerijen, boekbinderijen, enveloppenfabrikanten en onderaannemers. Distributeur Papyrus was aanwezig met zijn sign-afdeling waardoor Mondi als enige papierleverancier op de beurs overbleef: "Omdat de papierdistributeurs van de beurs wegblijven, beslisten we dan maar om zelf in Gorinchem promotie te maken voor onze producten. Papierproducent Mondi toonde er ondermeer zijn gamma van hoogwaardige papierkwaliteiten Pergraphica. Een opvallende verschijning was de Israëlische fabrikant Massivit 3D. Met de machine op de stand die eerder te zien was op Drupa, kunnen reuzengrote beelden in 3D voor display-doeleinden worden gemaakt.Bij de Belgische leverancier Printemat is de familie van garenloze bindmachines van het merk Rigo, voortaan ook beschikbaar in een PUR-versie. Printemat toonde eveneens het nieuwe lamineertoestel Neptune 3754 uit het gamma van D&K. Distributeur Vegram toonde de Fetzel PLM700, een lamineertoestel van de nieuwe generatie dat werkt met een inleg met turbines (de zogenaamde Tornado-technologie) in plaats van met vacuümpompen. Vegram demonstreerde op 115 grams papier.Op de stand van Horizon waarop Best-Matic aanwezig was, werd de Slimbox getoond. Dat is een machine waarmee dozen op de juiste maatgrootte van het te versturen object worden gemaakt. Het mooi gedesignde Slimbox-toestel dat de vouw/rillijn met een laser aanbrengt, wordt in België gefabriceerd en is een Belgische uitvinding. Het toestel zag het levenslicht bij FitThings uit Dendermonde, het bedrijf van Filip, Rik en Kristof Roose.In Grafisch Nieuws 4 volgt een ruimer verslag van de beurs in Gorinchem.