Met een consumptie van bijna 500.000 vierkante meter aluminium drukplaten per jaar behoort Graphius tot de grootste drukkerijgroepen in Europa. "De keuze voor de Adamas chemievrije drukplaten van ECO3 zorgt ervoor dat onze drukvoorbereiding een heel stuk groener wordt", duidt CEO Denis Geers. "Concreet komt het erop neer dat we onze afvalstroom, gegenereerd door de vloeistoffen uit de plaatvoorbereiding, met niet minder dan 50 procent zullen verminderen."

Productie in Duitsland

Omtrent de keuze voor de Adamas-plaat wijst Graphius naar de ecologische voordelen en de performantie van het product. "Anderzijds was het voor ons ook belangrijk om te kiezen voor een partner met productiecapaciteit in Europa. Immers ook transport heeft een grote ecologische impact", stelt Denis Geers. ECO3 produceert de offsetplaten voor de Europese markt in Duitsland.

"Met onze Adamas chemie-vrije offsetplaten zetten onze klanten een belangrijke stap als het op duurzaamheid aankomt", bevestigt Frederik Dehing, global head of sales bij ECO3. "In het geval van Graphius Group, betekent dit niet alleen het besparen van honderdduizenden liter water, ze vermijden ook het gebruik van grote hoeveelheden corosieve ontwikkelvloeistoffen omdat de Adamas-platen geen spoelwater nodig hebben en met een heel beperkte hoeveelheid gom worden uitgewassen."

Na het drukken worden de aluminium offsetplaten gerecycleerd en kunnen ze voor meer dan 99 procent hergebruikt worden.

Graphius Group kiest voor de Adamas chemievrije offset drukplaten van ECO3.
Met een consumptie van bijna 500.000 vierkante meter aluminium drukplaten per jaar behoort Graphius tot de grootste drukkerijgroepen in Europa. "De keuze voor de Adamas chemievrije drukplaten van ECO3 zorgt ervoor dat onze drukvoorbereiding een heel stuk groener wordt", duidt CEO Denis Geers. "Concreet komt het erop neer dat we onze afvalstroom, gegenereerd door de vloeistoffen uit de plaatvoorbereiding, met niet minder dan 50 procent zullen verminderen."Omtrent de keuze voor de Adamas-plaat wijst Graphius naar de ecologische voordelen en de performantie van het product. "Anderzijds was het voor ons ook belangrijk om te kiezen voor een partner met productiecapaciteit in Europa. Immers ook transport heeft een grote ecologische impact", stelt Denis Geers. ECO3 produceert de offsetplaten voor de Europese markt in Duitsland."Met onze Adamas chemie-vrije offsetplaten zetten onze klanten een belangrijke stap als het op duurzaamheid aankomt", bevestigt Frederik Dehing, global head of sales bij ECO3. "In het geval van Graphius Group, betekent dit niet alleen het besparen van honderdduizenden liter water, ze vermijden ook het gebruik van grote hoeveelheden corosieve ontwikkelvloeistoffen omdat de Adamas-platen geen spoelwater nodig hebben en met een heel beperkte hoeveelheid gom worden uitgewassen."Na het drukken worden de aluminium offsetplaten gerecycleerd en kunnen ze voor meer dan 99 procent hergebruikt worden.