Vanaf 3 april 2023 zullen de activiteiten van Cassochrome voortgezet worden in de gebouwen van Graphius Gent. De drukkerij, gespecialiseerd in lithografie en het werken met kristalraster in LED-UV technologie, zal volgens Graphius "beroep kunnen doen op de schaalvoordelen en de performante interne boekbinderij" van de familiale groep. "Met deze acquisitie gaat geen jobverlies gepaard, alle werknemers krijgen de gelegenheid mee te verhuizen naar Gent", stelt de nieuwe eigenaar.

Cassochrome is goed voor een omzet van ongeveer twee miljoen euro. De nichedrukkerij werkt met een Komori H-UV Led-pers en stelt negen mensen tewerk.

Internationaal cliënteel

"De overname van Cassochrome is een weloverwogen stap en verruimt onze aanwezigheid in de kunstsector", zegt Denis Geers, de CEO van Graphius Group. "Het bedrijf heeft namelijk een gevestigde reputatie op het gebied van de productie van hoogkwalitatieve kunstboeken voor een internationaal cliënteel. Er is binnen het bedrijf heel wat knowhow aanwezig voor deze specifieke reproducties met een haarfijn kristalraster. Dit zullen wij op grotere schaal kunnen uitzetten."

Performante boekbinderij

Het team Cassochrome, onder leiding van Laurence Soens, blijft onder de bestaande merknaam verder handelen. "De alliantie tussen Graphius en Cassochrome is op lange termijn essentieel voor onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers", stelt Soens. "De nood aan een interne performante boekbinderij voor onze boekproducties speelt harder dan voorheen. We zijn met de familie Geers al enige tijd in gesprek en hebben in die tijd een vertrouwensrelatie opgebouwd."

Graphius Group is via een volgehouden acquisitiestrategie uitgegroeid tot een internationale drukkerijgroep met meer dan 550 werknemers. De familiale groep, in handen van de broers Denis en Philippe Geers (CFO), heeft zes productiesites in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Vanaf 3 april 2023 zullen de activiteiten van Cassochrome voortgezet worden in de gebouwen van Graphius Gent. De drukkerij, gespecialiseerd in lithografie en het werken met kristalraster in LED-UV technologie, zal volgens Graphius "beroep kunnen doen op de schaalvoordelen en de performante interne boekbinderij" van de familiale groep. "Met deze acquisitie gaat geen jobverlies gepaard, alle werknemers krijgen de gelegenheid mee te verhuizen naar Gent", stelt de nieuwe eigenaar.Cassochrome is goed voor een omzet van ongeveer twee miljoen euro. De nichedrukkerij werkt met een Komori H-UV Led-pers en stelt negen mensen tewerk."De overname van Cassochrome is een weloverwogen stap en verruimt onze aanwezigheid in de kunstsector", zegt Denis Geers, de CEO van Graphius Group. "Het bedrijf heeft namelijk een gevestigde reputatie op het gebied van de productie van hoogkwalitatieve kunstboeken voor een internationaal cliënteel. Er is binnen het bedrijf heel wat knowhow aanwezig voor deze specifieke reproducties met een haarfijn kristalraster. Dit zullen wij op grotere schaal kunnen uitzetten."Het team Cassochrome, onder leiding van Laurence Soens, blijft onder de bestaande merknaam verder handelen. "De alliantie tussen Graphius en Cassochrome is op lange termijn essentieel voor onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers", stelt Soens. "De nood aan een interne performante boekbinderij voor onze boekproducties speelt harder dan voorheen. We zijn met de familie Geers al enige tijd in gesprek en hebben in die tijd een vertrouwensrelatie opgebouwd."Graphius Group is via een volgehouden acquisitiestrategie uitgegroeid tot een internationale drukkerijgroep met meer dan 550 werknemers. De familiale groep, in handen van de broers Denis en Philippe Geers (CFO), heeft zes productiesites in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.