De jury was naar verluidt onder de indruk van de manier waarop Graphius hun duurzaamheidsstrategie afstemt op de algemene bedrijfsstrategie van het bedrijf. "Het is een eer deze award in ontvangst te mogen nemen", zegt UK sales director Joris Deckers. "Bij Graphius streven we er voortdurend naar onze positieve impact te vergroten en onze negatieve te verminderen. We zijn dan ook zeer tevreden dat deze inspanningen effect hebben."

Sustainable Development Goals

Als familiebedrijf besteedt Graphius niet alleen aandacht aan het milieu, maar ook de werknemers en de lokale gemeenschappen rond de verschillende sites worden in acht genomen bij het uitschrijven van de diverse strategieën. "We zijn ervan overtuigd dat we als bedrijf een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verwezenlijking van de Sustainable Development Goals die door de Verenigde Naties uitgetekend werden", duidt Joris Deckers. "Door transparant te schrijven in ons duurzaamheidsverslag en door te doen wat we schrijven, hopen we onze stakeholders te informeren en vooral te inspireren om zich aan te sluiten bij dit wereldwijde project."

Leren op de werkvloer

Een van de doelen binnen de strategie van Graphius is om mensen gelijke kansen te geven. Zo heeft de groep verschillende partnerschappen met maatwerkbedrijven en gevangenissen waardoor ook mensen zonder diploma of met een specifieke achtergrond kunnen tewerkgesteld worden. "Een van de belangrijkste manieren waarop we dit doen, is door opleidingen aan te bieden", legt Joris Deckers uit. "Dankzij onze Graphius Academy kunnen we ook mensen zonder diploma of ervaring binnen de grafische sector opleiden tot grafisch operator. Deze mensen worden van A tot Z begeleid en kunnen zo leren op de werkvloer."

Afvalstromen en zonnepanelen

Op het vlak van duurzaamheid focust de familiale groep op materiaalgebruik en het voorkomen van verspilling. "Papierafval wordt verzameld om er weer papier van te maken. Andere afvalstoffen worden gesorteerd en vervolgens selectief ingezameld. We hebben momenteel 18 afvalstromen bij Graphius, die nog verder kunnen worden onderverdeeld. 95 procent van ons afval wordt gerecycleerd. De aluminium offsetplaten die bij het drukproces worden gebruikt, worden bijvoorbeeld door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en kunnen na verwerking een nieuw leven krijgen", stelt Joris Deckers.

Graphius Group werkt reeds enkele jaren volgens de ISO14001- en ISO9001-normen. Daarnaast zijn Graphius Gent, Graphius Brussel en Park Communications in Londen, allemaal FSC- gecertificeerd.

"In 2019 investeerden we ook in meer dan 3350 zonnepanelen. Deze werden op het dak van Graphius Gent en Graphius Brussel geïnstalleerd. Meer dan twintig procent van ons totaal elektriciteitsverbruik wordt op deze manier opgewekt", besluit Deckers.

Een overzicht van alle winnaars vindt u hier.

De jury was naar verluidt onder de indruk van de manier waarop Graphius hun duurzaamheidsstrategie afstemt op de algemene bedrijfsstrategie van het bedrijf. "Het is een eer deze award in ontvangst te mogen nemen", zegt UK sales director Joris Deckers. "Bij Graphius streven we er voortdurend naar onze positieve impact te vergroten en onze negatieve te verminderen. We zijn dan ook zeer tevreden dat deze inspanningen effect hebben."Als familiebedrijf besteedt Graphius niet alleen aandacht aan het milieu, maar ook de werknemers en de lokale gemeenschappen rond de verschillende sites worden in acht genomen bij het uitschrijven van de diverse strategieën. "We zijn ervan overtuigd dat we als bedrijf een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verwezenlijking van de Sustainable Development Goals die door de Verenigde Naties uitgetekend werden", duidt Joris Deckers. "Door transparant te schrijven in ons duurzaamheidsverslag en door te doen wat we schrijven, hopen we onze stakeholders te informeren en vooral te inspireren om zich aan te sluiten bij dit wereldwijde project."Een van de doelen binnen de strategie van Graphius is om mensen gelijke kansen te geven. Zo heeft de groep verschillende partnerschappen met maatwerkbedrijven en gevangenissen waardoor ook mensen zonder diploma of met een specifieke achtergrond kunnen tewerkgesteld worden. "Een van de belangrijkste manieren waarop we dit doen, is door opleidingen aan te bieden", legt Joris Deckers uit. "Dankzij onze Graphius Academy kunnen we ook mensen zonder diploma of ervaring binnen de grafische sector opleiden tot grafisch operator. Deze mensen worden van A tot Z begeleid en kunnen zo leren op de werkvloer."Op het vlak van duurzaamheid focust de familiale groep op materiaalgebruik en het voorkomen van verspilling. "Papierafval wordt verzameld om er weer papier van te maken. Andere afvalstoffen worden gesorteerd en vervolgens selectief ingezameld. We hebben momenteel 18 afvalstromen bij Graphius, die nog verder kunnen worden onderverdeeld. 95 procent van ons afval wordt gerecycleerd. De aluminium offsetplaten die bij het drukproces worden gebruikt, worden bijvoorbeeld door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en kunnen na verwerking een nieuw leven krijgen", stelt Joris Deckers.Graphius Group werkt reeds enkele jaren volgens de ISO14001- en ISO9001-normen. Daarnaast zijn Graphius Gent, Graphius Brussel en Park Communications in Londen, allemaal FSC- gecertificeerd."In 2019 investeerden we ook in meer dan 3350 zonnepanelen. Deze werden op het dak van Graphius Gent en Graphius Brussel geïnstalleerd. Meer dan twintig procent van ons totaal elektriciteitsverbruik wordt op deze manier opgewekt", besluit Deckers.Een overzicht van alle winnaars vindt u hier.