HAK is de eerste groenteproducent onder de klanten van SIG die de meer duurzame Terra Forest-polymeren gebruikt. Negentig procent van het verpakkingsmateriaal is volgens de producent biogebaseerd, inclusief polymeren die via een gecertificeerde massabalans zijn gekoppeld aan hernieuwbare bronnen uit bossen. "Hiermee wordt afstand genomen van conventionele, op fossiele grondstoffen gebaseerde polymeren", stelt SIG.

Ecologische voetafdruk

"Door consumenten deze duurzame verpakkingsoplossing van SIG aan te bieden, zorgen we ervoor dat de verpakking onze plantaardige portfolio op een eigentijdse en verfrissende manier aanvult", zegt Nicole Freid, de CEO van HAK.

"Groenten en peulvruchten in kartonnen verpakkingen passen bij het streven van voedingsmiddelenbedrijven zoals HAK om hun ecologische voetafdruk te verkleinen", stelt José Matthijsse, de president en general manager Europe bij SIG.

HAK is de eerste groenteproducent onder de klanten van SIG die de meer duurzame Terra Forest-polymeren gebruikt. Negentig procent van het verpakkingsmateriaal is volgens de producent biogebaseerd, inclusief polymeren die via een gecertificeerde massabalans zijn gekoppeld aan hernieuwbare bronnen uit bossen. "Hiermee wordt afstand genomen van conventionele, op fossiele grondstoffen gebaseerde polymeren", stelt SIG."Door consumenten deze duurzame verpakkingsoplossing van SIG aan te bieden, zorgen we ervoor dat de verpakking onze plantaardige portfolio op een eigentijdse en verfrissende manier aanvult", zegt Nicole Freid, de CEO van HAK."Groenten en peulvruchten in kartonnen verpakkingen passen bij het streven van voedingsmiddelenbedrijven zoals HAK om hun ecologische voetafdruk te verkleinen", stelt José Matthijsse, de president en general manager Europe bij SIG.