Het zogenaamde MP-kleurensysteem is bedoeld voor de productie van drukwerk op smalbaanpersen. De projectpartners zijn aniloxrollenfabrikant Apex Europe, Nederland; prepressbedrijf Athena Graphics uit Roeselare, België; de persfabrikant MPS Systems, Nederland; de drukinktfabrikant Zeller + Gmelin, Duitsland. Het zevenkleurensysteem moet toelaten het gebruik van speciale Pantone-kleuren te verminderen. Naast de inkten moesten ook nog andere elementen in het productieproces gestandaardiseerd worden om een accurate kleurenreproductie op dagelijkse basis te kunnen garanderen. Dit werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de projectpartners uit de sectoren van de prepress, mechanische engineering en aniloxrollen

Het MP kleurensysteem is eveneens compatibel met de populaire digitale tonerprintsystemen. Zeller + Gmelin ontwikkelde een speciale inktserie waarvan de individuele kleuren zijn afgesteld op de proceskleuren (CMYK) en de additionele kleuren groen, oranje en paars van het digitale printen.

Het zevenkleurensysteem is bedoeld voor bedrijven die labels en verpakkingen produceren op UV-flexo en UV-offset smalbaanpersen.

Het zogenaamde MP-kleurensysteem is bedoeld voor de productie van drukwerk op smalbaanpersen. De projectpartners zijn aniloxrollenfabrikant Apex Europe, Nederland; prepressbedrijf Athena Graphics uit Roeselare, België; de persfabrikant MPS Systems, Nederland; de drukinktfabrikant Zeller + Gmelin, Duitsland. Het zevenkleurensysteem moet toelaten het gebruik van speciale Pantone-kleuren te verminderen. Naast de inkten moesten ook nog andere elementen in het productieproces gestandaardiseerd worden om een accurate kleurenreproductie op dagelijkse basis te kunnen garanderen. Dit werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de projectpartners uit de sectoren van de prepress, mechanische engineering en aniloxrollen Het MP kleurensysteem is eveneens compatibel met de populaire digitale tonerprintsystemen. Zeller + Gmelin ontwikkelde een speciale inktserie waarvan de individuele kleuren zijn afgesteld op de proceskleuren (CMYK) en de additionele kleuren groen, oranje en paars van het digitale printen.Het zevenkleurensysteem is bedoeld voor bedrijven die labels en verpakkingen produceren op UV-flexo en UV-offset smalbaanpersen.