Senapi is de officiële drukkerij van de République Démocratique du Congo. Het betreft een openbare dienst onder de bevoegdheid van 'Le Ministère du Budget'. Het Senapi-team van een 800-tal mensen zorgt voor de coördinatie, productie en levering van onder meer al het (beveiligd) drukwerk voor de administraties, openbare diensten en instellingen.

Vandaag heeft Senapi in functie van haar opdracht te beperkte mogelijkheden. Het machinepark en de kennis en knowhow dienen een injectie te krijgen. Het ministerie van budget van RDC kiest Group Joos als strategische partner om hen te begeleiden en Senapi verder professioneel uit te bouwen. De opdracht loopt over een termijn van 10 jaar en omvat het in kaart brengen en centraliseren van de grafische behoeften van de diverse overheidsinstellingen, deze te standaardiseren, te produceren en uit te leveren.

De doelstelling is om in de volgende 3 tot 5 jaar een moderne drukkerij uit te bouwen in Kinshasa. Hiervoor zal Group Joos instaan voor de opleiding en vorming van het personeel en ook bijstand verlenen in het opmaken en uitvoeren van het investeringsplan. Group Joos brengt zijn grafische kennis en knowhow in om de dienstverlening te optimaliseren.

Group Joos is reeds meer dan 15 jaar actief op het Afrikaanse continent, voornamelijk in de République Démocratique du Congo, Rwanda en Burundi. Zo levert Group Joos voor verschillende provincies veiligheidsdrukwerk dat er voor zorgt dat belastingen correct geïnd worden en de burgers een volwaardig bewijs ontvangen dat de belastingen ook betaald werden.

"Dit samenwerkingsakkoord is een voorbeeld van duurzaam ondernemen. Het voorziet in de verdere ontwikkeling van de République Démocratique du Congo. Door het delen van kennis en het gezamenlijk aanbrengen van middelen kunnen mensen aan het werk gezet worden. We gaan de Congolezen, die absoluut vakmensen zijn, introduceren in de modernste technieken van het grafisch vak. Daarnaast gaan we drukwerk dat dient voor de inning van diverse taksen en belastingen standaardiseren en beveiligen. Op deze manier zorgen we voor een correcte inning van deze belastingen en geven we legitimiteit aan de inner van die belastingen." zegt Alex Joos, CEO van Group Joos.

De foto toont van links naar rechts: Dhr. Alex Joos (CEO Group Joos), Dhr. Hugo Lolaka Lomboto (Directeur Generaal Senapi), Dhr. Yusuf bin Sambi (Adjunct Directeur Generaal Senapi)

Senapi is de officiële drukkerij van de République Démocratique du Congo. Het betreft een openbare dienst onder de bevoegdheid van 'Le Ministère du Budget'. Het Senapi-team van een 800-tal mensen zorgt voor de coördinatie, productie en levering van onder meer al het (beveiligd) drukwerk voor de administraties, openbare diensten en instellingen.Vandaag heeft Senapi in functie van haar opdracht te beperkte mogelijkheden. Het machinepark en de kennis en knowhow dienen een injectie te krijgen. Het ministerie van budget van RDC kiest Group Joos als strategische partner om hen te begeleiden en Senapi verder professioneel uit te bouwen. De opdracht loopt over een termijn van 10 jaar en omvat het in kaart brengen en centraliseren van de grafische behoeften van de diverse overheidsinstellingen, deze te standaardiseren, te produceren en uit te leveren.De doelstelling is om in de volgende 3 tot 5 jaar een moderne drukkerij uit te bouwen in Kinshasa. Hiervoor zal Group Joos instaan voor de opleiding en vorming van het personeel en ook bijstand verlenen in het opmaken en uitvoeren van het investeringsplan. Group Joos brengt zijn grafische kennis en knowhow in om de dienstverlening te optimaliseren.Group Joos is reeds meer dan 15 jaar actief op het Afrikaanse continent, voornamelijk in de République Démocratique du Congo, Rwanda en Burundi. Zo levert Group Joos voor verschillende provincies veiligheidsdrukwerk dat er voor zorgt dat belastingen correct geïnd worden en de burgers een volwaardig bewijs ontvangen dat de belastingen ook betaald werden."Dit samenwerkingsakkoord is een voorbeeld van duurzaam ondernemen. Het voorziet in de verdere ontwikkeling van de République Démocratique du Congo. Door het delen van kennis en het gezamenlijk aanbrengen van middelen kunnen mensen aan het werk gezet worden. We gaan de Congolezen, die absoluut vakmensen zijn, introduceren in de modernste technieken van het grafisch vak. Daarnaast gaan we drukwerk dat dient voor de inning van diverse taksen en belastingen standaardiseren en beveiligen. Op deze manier zorgen we voor een correcte inning van deze belastingen en geven we legitimiteit aan de inner van die belastingen." zegt Alex Joos, CEO van Group Joos.De foto toont van links naar rechts: Dhr. Alex Joos (CEO Group Joos), Dhr. Hugo Lolaka Lomboto (Directeur Generaal Senapi), Dhr. Yusuf bin Sambi (Adjunct Directeur Generaal Senapi)