De verkoop kadert volledig in de strategische beslissing van Group Joos om zich meer toe te leggen op de verdere uitbouw van zijn divisies Joos Print en Joos Connect en de recentelijke exportontwikkelingen. Group Joos wil de focus leggen op grafische communicatie en printing in een bredere context. Zo wil Group Joos onder meer de direct marketing activiteiten met sterk gepersonaliseerde direct mail-campagnes en zijn tak van beveiligd drukwerk verder uitbouwen.

Met de verkoop van de in Haasrode gevestigde dochteronderneming Joos Hybrid trekt Group Joos zich terug uit de markt van transactionele communicatie. Group Joos was in zijn 85 jarig bestaan sinds 2004 via een acquisitie actief in deze markt. Colruyt Group verwerft onmiddellijk 100% van de aandelen van Joos Hybrid. Het bedrijf heeft een omzetgrootte van 15 miljoen euro en telt ongeveer 80 medewerkers. Beide partijen zijn overeengekomen geen details met betrekking tot prijszetting of andere voorwaarden van de transactie vrij te geven. De waardebepaling gebeurde door toepassing van marktconforme waarderingsmethodes.

De verkoop kadert volledig in de strategische beslissing van Group Joos om zich meer toe te leggen op de verdere uitbouw van zijn divisies Joos Print en Joos Connect en de recentelijke exportontwikkelingen. Group Joos wil de focus leggen op grafische communicatie en printing in een bredere context. Zo wil Group Joos onder meer de direct marketing activiteiten met sterk gepersonaliseerde direct mail-campagnes en zijn tak van beveiligd drukwerk verder uitbouwen.Met de verkoop van de in Haasrode gevestigde dochteronderneming Joos Hybrid trekt Group Joos zich terug uit de markt van transactionele communicatie. Group Joos was in zijn 85 jarig bestaan sinds 2004 via een acquisitie actief in deze markt. Colruyt Group verwerft onmiddellijk 100% van de aandelen van Joos Hybrid. Het bedrijf heeft een omzetgrootte van 15 miljoen euro en telt ongeveer 80 medewerkers. Beide partijen zijn overeengekomen geen details met betrekking tot prijszetting of andere voorwaarden van de transactie vrij te geven. De waardebepaling gebeurde door toepassing van marktconforme waarderingsmethodes.