Er wordt al sinds 2014 gesproken over nieuwbouw, omdat het huidige onderkomen niet aan de moderne eisen van een museum voldoet. Plannen om op het plein voor het museum een kolosale toren te bouwen werden in 2018 door de inwoners van Mainz via een referendum getorpedeerd. Sindsdien ging een speciale commissie aan de slag om met nieuwe plannen te komen. Die lijken nu, na opnieuw flinke discussie, op een meerderheid in de gemeenteraad te kunnen rekenen.

Het Gutenberg Museum werd in 1900 door de burgers van Mainz opgericht. De belangrijkste bezienswaardigheid is de 42-regelige bijbel die rond 1454 door Gutenberg werd gedrukt. Hij maakte daarbij gebruik van zetsel uit losse loden letters. Van deze bijbel, met een omvang van 1.282 pagina's in twee banden, werden vermoedelijk 180 exemplaren gedrukt. Er zijn er nu nog 49 over, waarvan er zich twee in het museum in Mainz bevinden.

(Grafisch Nieuws in samenwerking met De Grafische Vakpers)

Er wordt al sinds 2014 gesproken over nieuwbouw, omdat het huidige onderkomen niet aan de moderne eisen van een museum voldoet. Plannen om op het plein voor het museum een kolosale toren te bouwen werden in 2018 door de inwoners van Mainz via een referendum getorpedeerd. Sindsdien ging een speciale commissie aan de slag om met nieuwe plannen te komen. Die lijken nu, na opnieuw flinke discussie, op een meerderheid in de gemeenteraad te kunnen rekenen.Het Gutenberg Museum werd in 1900 door de burgers van Mainz opgericht. De belangrijkste bezienswaardigheid is de 42-regelige bijbel die rond 1454 door Gutenberg werd gedrukt. Hij maakte daarbij gebruik van zetsel uit losse loden letters. Van deze bijbel, met een omvang van 1.282 pagina's in twee banden, werden vermoedelijk 180 exemplaren gedrukt. Er zijn er nu nog 49 over, waarvan er zich twee in het museum in Mainz bevinden.(Grafisch Nieuws in samenwerking met De Grafische Vakpers)