H2D is niets anders dan de voormalige drukkerij Didier, ooit een paradepaardje van de groep Quebecor. Toen in 2007 de sluiting van de drukkerij dreigde, werd ze overgenomen door twee kaderleden van de groep, Dominique Donghi en Dominique Dorchain. Na de herstructurering vormde H2D het bruggenhoofd van een nieuwe groep die vorig jaar ontstond na de overnames van achtereenvolgens Hélio Lys (Nieppe, in de agglomeratie van Lille) en de drukkerij CirclePrinters in Mary-sur-Marne (Ile-de-France). Die twee vestigingen zijn niet betrokken bij de herstelprocedure.

Is H2D, dat in enkele maanden een van de grootste Franse diepdrukkers geworden is, te snel gegroeid? Hoe dan ook lijkt de site van Hellemmes na de overname nooit echt rendabel te zijn geweest. De groep had immers gepland om de activiteiten en het personeel tegen 2016 naar Nieppe over te brengen, waar de groep volop investeert. Het huidige scenario dreigt echter een eventuele sluiting te versnellen.

H2D is niets anders dan de voormalige drukkerij Didier, ooit een paradepaardje van de groep Quebecor. Toen in 2007 de sluiting van de drukkerij dreigde, werd ze overgenomen door twee kaderleden van de groep, Dominique Donghi en Dominique Dorchain. Na de herstructurering vormde H2D het bruggenhoofd van een nieuwe groep die vorig jaar ontstond na de overnames van achtereenvolgens Hélio Lys (Nieppe, in de agglomeratie van Lille) en de drukkerij CirclePrinters in Mary-sur-Marne (Ile-de-France). Die twee vestigingen zijn niet betrokken bij de herstelprocedure. Is H2D, dat in enkele maanden een van de grootste Franse diepdrukkers geworden is, te snel gegroeid? Hoe dan ook lijkt de site van Hellemmes na de overname nooit echt rendabel te zijn geweest. De groep had immers gepland om de activiteiten en het personeel tegen 2016 naar Nieppe over te brengen, waar de groep volop investeert. Het huidige scenario dreigt echter een eventuele sluiting te versnellen.