Het gaat om een vierkleuren vellenoffsetpers Heidelberg CX 102 met LE UV-droging. De pers beschikt ondermeer over een grote beeldschermconsole, automatische voorinstelling van de invoer, Autoplate voor het automatisch wisselen van de platen, Prinect Inpress Control 2 voor inline kleurcontrole en -regeling en LE UV-droging. Push to Stop betekent dat de productieprocessen door sensoren en software in de machine worden gecontroleerd om de drukpers autonoom te laten werken en jobwissels volledig automatisch te laten verlopen. De nieuwe pers vervangt een Heidelberg SX 74 LE UV en wordt eind november geleverd. Frederik Hollevoet verwacht nog dit jaar productie te draaien op de nieuwe vierkleuren machine: "Met de nieuwe pers belanden we eveneens van het formaat 50 cm x 70 cm in het formaat 70 cm x 100 cm."

Hdruk investeert ook nog in een nieuwe Suprasetter plaatbelichter van Heidelberg en een Polar 137 snijmachine.

Frederik Hollevoet (midden op de foto): "We zijn een klein bedrijf met een drietal medewerkers in de drukkerij. Het grootste gedeelte van de omzet wordt gerealiseerd met werk in onderaanneming voor andere grafische bedrijven. Tussen 2015 en 2017 is de omzet van Hdruk ongeveer verdrievoudigd. Het dubbele persformaat en het grote automatiseringsniveau stelt ons in staat het opstarten van de machine te versnellen en de up-time van de pers te verhogen zodat het grootste gedeelte van de jobs binnen één ploeg kan worden gehouden. Voor nog meer automatisatie werd de MultiPress-bedrijfssoftware gekoppeld aan de Prinect-productieworkflow van Heidelberg."

Frederik Hollevoet investeert opnieuw in een pers met LE UV-droging (low energy droging), waarmee in krachtige kleuren op niet-gestreken papierkwaliteiten kan worden gedrukt. "LE UV-droging biedt het bijkomende voordeel dat drukwerk onmiddellijk kan worden afgewerkt waardoor korte doorlooptijden en snelle levertermijnen mogelijk zijn," aldus nog Hollevoet.

Het gaat om een vierkleuren vellenoffsetpers Heidelberg CX 102 met LE UV-droging. De pers beschikt ondermeer over een grote beeldschermconsole, automatische voorinstelling van de invoer, Autoplate voor het automatisch wisselen van de platen, Prinect Inpress Control 2 voor inline kleurcontrole en -regeling en LE UV-droging. Push to Stop betekent dat de productieprocessen door sensoren en software in de machine worden gecontroleerd om de drukpers autonoom te laten werken en jobwissels volledig automatisch te laten verlopen. De nieuwe pers vervangt een Heidelberg SX 74 LE UV en wordt eind november geleverd. Frederik Hollevoet verwacht nog dit jaar productie te draaien op de nieuwe vierkleuren machine: "Met de nieuwe pers belanden we eveneens van het formaat 50 cm x 70 cm in het formaat 70 cm x 100 cm."Hdruk investeert ook nog in een nieuwe Suprasetter plaatbelichter van Heidelberg en een Polar 137 snijmachine.Frederik Hollevoet (midden op de foto): "We zijn een klein bedrijf met een drietal medewerkers in de drukkerij. Het grootste gedeelte van de omzet wordt gerealiseerd met werk in onderaanneming voor andere grafische bedrijven. Tussen 2015 en 2017 is de omzet van Hdruk ongeveer verdrievoudigd. Het dubbele persformaat en het grote automatiseringsniveau stelt ons in staat het opstarten van de machine te versnellen en de up-time van de pers te verhogen zodat het grootste gedeelte van de jobs binnen één ploeg kan worden gehouden. Voor nog meer automatisatie werd de MultiPress-bedrijfssoftware gekoppeld aan de Prinect-productieworkflow van Heidelberg."Frederik Hollevoet investeert opnieuw in een pers met LE UV-droging (low energy droging), waarmee in krachtige kleuren op niet-gestreken papierkwaliteiten kan worden gedrukt. "LE UV-droging biedt het bijkomende voordeel dat drukwerk onmiddellijk kan worden afgewerkt waardoor korte doorlooptijden en snelle levertermijnen mogelijk zijn," aldus nog Hollevoet.