LE-UV is de aanduiding voor de laag energetische UV-droogtechniek van Heidelberg. Die techniek zorgt ervoor dat het drukwerk perfect droog in de uitleg belandt. Dat is met name bij niet-gestreken papierkwaliteiten een aangename vaststelling. De UV-emissies warmen bovendien het substraat niet op, waardoor ook op dunnere synthetische substraten kan worden gedrukt.

Hdruk is het éénmansbedrijf van Frederik Hollevoet, dat het grootste gedeelte van zijn omzet haalt uit opdrachten voor collega-drukkers. Frederik Hollevoet vertelt dat hij voor een LE-UV pers koos, om verlost te zijn van de droogproblemen en om een dure laktoren uit te sparen. "Het drukwerk op maco gloss of silk of op offsetpapier is volledig droog wanneer het in de uitleg belandt. De kleurkracht op offsetpapier is met LE-UV bovendien veel groter dan met conventionele offset. Omdat het drukwerk onmiddellijk droog is, kan het meteen worden gekeerd of afgewerkt. Op die manier kunnen dagelijks meer orders worden gerealiseerd."

De nieuwe pers is uitgerust met volautomatisch plaatwisselen en met alle toeters en bellen. Ze vervangt een vierkleuren Heidelberg PM 74-vellenpers.

LE-UV is de aanduiding voor de laag energetische UV-droogtechniek van Heidelberg. Die techniek zorgt ervoor dat het drukwerk perfect droog in de uitleg belandt. Dat is met name bij niet-gestreken papierkwaliteiten een aangename vaststelling. De UV-emissies warmen bovendien het substraat niet op, waardoor ook op dunnere synthetische substraten kan worden gedrukt. Hdruk is het éénmansbedrijf van Frederik Hollevoet, dat het grootste gedeelte van zijn omzet haalt uit opdrachten voor collega-drukkers. Frederik Hollevoet vertelt dat hij voor een LE-UV pers koos, om verlost te zijn van de droogproblemen en om een dure laktoren uit te sparen. "Het drukwerk op maco gloss of silk of op offsetpapier is volledig droog wanneer het in de uitleg belandt. De kleurkracht op offsetpapier is met LE-UV bovendien veel groter dan met conventionele offset. Omdat het drukwerk onmiddellijk droog is, kan het meteen worden gekeerd of afgewerkt. Op die manier kunnen dagelijks meer orders worden gerealiseerd."De nieuwe pers is uitgerust met volautomatisch plaatwisselen en met alle toeters en bellen. Ze vervangt een vierkleuren Heidelberg PM 74-vellenpers.