Heidelberg B1 inkjet-vellenpers klaar voor Drupa

07/12/15 om 08:00 - Bijgewerkt om 11:55

Met de officiële aankondiging van een inkjet-vellenpers op het B1 formaat (70 x 100 cm), geschikt voor de productie van enkelzijdig full colour verpakkings- en handelsdrukwerk, is Heidelberg zelfverzekerd begonnen met aftellen richting Drupa 2016. Half februari zal de machine al even te zien zijn en uiterlijk eind volgend jaar moet de eerste installatie plaatsvinden.

Heidelberg B1 inkjet-vellenpers klaar voor Drupa

Tijdens de traditionele eindejaarsbijeenkomst met de vakpers benadrukte de persenbouwer vorige week nog eens haar metamorfose richting leverancier van digitale totaaloplossingen. De wensen en eisen van de klanten staan voortaan centraal en de Prinect-workflow vormt meer dan ooit de kern van het Heidelberg-portfolio dat daar antwoord op wil bieden. De persen - om het even uitgerust met offset-, toner- of inkjet-technologie - zijn daar een geïntegreerd onderdeel van. Bestuurslid Stephan Plenz ging zelfs zover de nieuwste Speedmaster pers een 'cyber physical system' te noemen.

Op Drupa zal Heidelberg onder het motto 'Simply Smart' samen met partners, waaronder het Chinese Masterwork Machinery, Hal 1 van de Düsseldorf Messe vullen. Belangstellenden worden bovendien uitgenodigd voor een bezoek aan de showroom in Wiesloch. Heidelberg heeft hoge verwachtingen van haar debuut met een inkjet-vellenpers, maakte bestuurslid Stephan Plenz duidelijk: "Als het op B1-formaat lukt, dan lukt het ook op kleinere formaten."

Lees meer over: