Het speciale Anicolor inktwerk zonder inktbakzones werd door Heidelberg in 2006 geïntroduceerd op de Speedmaster 52. In 2012 volgde de langverwachte aankondiging voor het B2-formaat op de XL75. Die pers kwam begin 2014 daadwerkelijk op de markt. Inmiddels staan er wereldwijd zo'n 280 Speedmasters SX52 Anicolor en 30 XL75 Anicolor-persen, gelijkelijk verdeeld over handelsdrukkerijen en verpakkingsdrukkerijen. Die laatste categorie neemt daarbij wel 65 procent van het totale aantal druktorens voor zijn rekening.

De XL75 Anicolor met omkeerinstallatie is nu beschikbaar in een vierkleuren- tot een tienkleuren-uitvoering en is volgens Heidelberg bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld internetdrukkerijen. Eind dit jaar maakt het UV-model een bredere toepassing van verschillende materialen mogelijk. De SX52 Anicolor kent beide opties overigens al langer. Later zal dan nog een combinatie van Anicolor, omkeerinstallatie en UV op een XL75-pers volgen.

Het speciale Anicolor inktwerk zonder inktbakzones werd door Heidelberg in 2006 geïntroduceerd op de Speedmaster 52. In 2012 volgde de langverwachte aankondiging voor het B2-formaat op de XL75. Die pers kwam begin 2014 daadwerkelijk op de markt. Inmiddels staan er wereldwijd zo'n 280 Speedmasters SX52 Anicolor en 30 XL75 Anicolor-persen, gelijkelijk verdeeld over handelsdrukkerijen en verpakkingsdrukkerijen. Die laatste categorie neemt daarbij wel 65 procent van het totale aantal druktorens voor zijn rekening. De XL75 Anicolor met omkeerinstallatie is nu beschikbaar in een vierkleuren- tot een tienkleuren-uitvoering en is volgens Heidelberg bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld internetdrukkerijen. Eind dit jaar maakt het UV-model een bredere toepassing van verschillende materialen mogelijk. De SX52 Anicolor kent beide opties overigens al langer. Later zal dan nog een combinatie van Anicolor, omkeerinstallatie en UV op een XL75-pers volgen.