Het in Mainz gevestigde Crispy Mountain werd in 2011 opgericht en ontwikkelde 'Keyline', een eigen webgebaseerd MIS voor de grafische industrie. Het systeem voorziet in het beheer van alle informatie op het gebied van verkoop, offerte, productieplanning, voorraadbeheer, logistiek en boekhouding. Keyline staat bovendien de connectie van externe apps en API-toepassingen toe. Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf nog een vernieuwde versie van de eigen Keyline iPad-app.

Keyline is een 'Software as a Service' (SaaS), waar gebruikers op maandelijkse of jaarlijkse basis licentievergoedingen voor betalen. Heidelberg wil voor Hei.OS zowel de functionaliteiten als het businessmodel van Keyline gebruiken. Ook zal het systeem open staan voor 'alle fabrikanten in de grafische industrie': zij kunnen via de eigen 'app store' toepassingen aanbieden aan Hei.OS-gebruikers.

Bovendien komt de kennis van Crispy Mountain op het gebied van cloud-technology van pas bij de verdere ontwikkeling van Prinect tot een modulair SaaS. Naar verwachting debuteert Hei.OS volgend jaar tijdens Drupa.

Het in Mainz gevestigde Crispy Mountain werd in 2011 opgericht en ontwikkelde 'Keyline', een eigen webgebaseerd MIS voor de grafische industrie. Het systeem voorziet in het beheer van alle informatie op het gebied van verkoop, offerte, productieplanning, voorraadbeheer, logistiek en boekhouding. Keyline staat bovendien de connectie van externe apps en API-toepassingen toe. Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf nog een vernieuwde versie van de eigen Keyline iPad-app.Keyline is een 'Software as a Service' (SaaS), waar gebruikers op maandelijkse of jaarlijkse basis licentievergoedingen voor betalen. Heidelberg wil voor Hei.OS zowel de functionaliteiten als het businessmodel van Keyline gebruiken. Ook zal het systeem open staan voor 'alle fabrikanten in de grafische industrie': zij kunnen via de eigen 'app store' toepassingen aanbieden aan Hei.OS-gebruikers.Bovendien komt de kennis van Crispy Mountain op het gebied van cloud-technology van pas bij de verdere ontwikkeling van Prinect tot een modulair SaaS. Naar verwachting debuteert Hei.OS volgend jaar tijdens Drupa.