In het nieuwe onderzoekscentrum voor de grafische industrie zullen in 2018 ongeveer 1000 mensen worden tewerkgesteld. Heidelberg investeert om en bij de 50 miljoen euro in het nieuwe centrum. Heidelberg zegt dat het ondanks de crisis nooit in zijn budgetten voor onderzoek heeft gesnoeid.

De drukindustrie vraagt om nieuwe toepassingen en regeltechnieken, zegt Heidelberg. Naast de klassieke offsettechniek behoort de digitale druk tot de toekomst en die zorgt ervoor dat de branche verder groeit. Heidelberg verwijst in dit verband naar de trend van gepersonaliseerde kleine oplagen en het bedrukken van driedimensionale objecten. Voor beide toepassingsgebieden heeft het machines in zijn programma. Dat bij Heidelberg een fundamentele verandering aan de gang is, mag blijken uit het feit dat nu meer dan 250 softwarespecialisten in Wiesloch-Walldorf zijn tewerkgesteld.

In het nieuwe onderzoekscentrum voor de grafische industrie zullen in 2018 ongeveer 1000 mensen worden tewerkgesteld. Heidelberg investeert om en bij de 50 miljoen euro in het nieuwe centrum. Heidelberg zegt dat het ondanks de crisis nooit in zijn budgetten voor onderzoek heeft gesnoeid. De drukindustrie vraagt om nieuwe toepassingen en regeltechnieken, zegt Heidelberg. Naast de klassieke offsettechniek behoort de digitale druk tot de toekomst en die zorgt ervoor dat de branche verder groeit. Heidelberg verwijst in dit verband naar de trend van gepersonaliseerde kleine oplagen en het bedrukken van driedimensionale objecten. Voor beide toepassingsgebieden heeft het machines in zijn programma. Dat bij Heidelberg een fundamentele verandering aan de gang is, mag blijken uit het feit dat nu meer dan 250 softwarespecialisten in Wiesloch-Walldorf zijn tewerkgesteld.