De representatieve basis van de geanonimiseerde gegevens wordt gevormd door ongeveer 5.000 geselecteerde offsetpersen van alle formaatklassen bij klanten wereldwijd die zijn aangesloten op de Heidelberg Cloud. De gegevens voor ongeveer 50 landen per segment worden hieruit bepaald en weergegeven op een wereldkaart. De op de landenkaart afgebeelde kleuren zijn indicatoren van de geschatte huidige productie in de drukkerijen in vergelijking met het voorgaande jaar. De wekelijkse updates geven een beeld van de impact van de coronacrisis op de sector en in welke mate de industrie herneemt wanneer de economie weer wordt opstart. De schaal varieert van 1 (ernstige impact van COVID-19 op de productie) tot 8 (productie boven het niveau van vorig jaar), en het cijfer 7 dat aangeeft dat de productie op het niveau van vorig jaar zit.

"Met het Print Media Industry Climate Report houden we de vinger aan de pols van onze klanten", aldus Rainer Hundsdörfer, CEO van Heidelberg. " De basis voor deze informatie is de uitgebreide datapool van onze cloud, waarop bijna alle nieuw geleverde persen zijn aangesloten. Wij publiceren deze informatie zonder toegangsbeperkingen om een voorbeeld te stellen voor de industrie en wisselen graag informatie uit met drukkersverenigingen en partners wereldwijd."

De belangrijkste bevindingen van de afgelopen vier weken waren:

- Tijdens de coronapandemie daalde de printproductie in China tot 80 procent ten opzichte van de normale volumes, maar herstelde zich toen de infectiecurve daalde en is nu terug op het niveau van vorig jaar in zowel het commerciële als het packaging/label-segment.

- Het verpakkings- en labelsegment is zeer stabiel tijdens de coronaperiode, voornamelijk door de toenemende vraag naar voedsel- en farmaceutische verpakkingen. Lokale bevoorradingsproblemen zoals de stopzetting van de papierproductie in India hebben in sommige landen echter een negatieve impact op dit segment.

- Terwijl de productie van drukwerk in alle andere landen stabiel was tot medio maart 2020 en boven het niveau van de voorgaande jaren lag, heeft het uitbreken van de coronapandemie en de stillegging in de landen geleid tot een aanzienlijke vermindering van het printvolume wereldwijd, met name op de markt van het commerciële drukwerk.

Met het PMI Climate Report stelt de in 2018 opgerichte Heidelberg Digital Unit datawetenschappelijke informatie ter beschikking. De wekelijkse update vindt u op www.heidelberg.com/PMI-climate.

De representatieve basis van de geanonimiseerde gegevens wordt gevormd door ongeveer 5.000 geselecteerde offsetpersen van alle formaatklassen bij klanten wereldwijd die zijn aangesloten op de Heidelberg Cloud. De gegevens voor ongeveer 50 landen per segment worden hieruit bepaald en weergegeven op een wereldkaart. De op de landenkaart afgebeelde kleuren zijn indicatoren van de geschatte huidige productie in de drukkerijen in vergelijking met het voorgaande jaar. De wekelijkse updates geven een beeld van de impact van de coronacrisis op de sector en in welke mate de industrie herneemt wanneer de economie weer wordt opstart. De schaal varieert van 1 (ernstige impact van COVID-19 op de productie) tot 8 (productie boven het niveau van vorig jaar), en het cijfer 7 dat aangeeft dat de productie op het niveau van vorig jaar zit."Met het Print Media Industry Climate Report houden we de vinger aan de pols van onze klanten", aldus Rainer Hundsdörfer, CEO van Heidelberg. " De basis voor deze informatie is de uitgebreide datapool van onze cloud, waarop bijna alle nieuw geleverde persen zijn aangesloten. Wij publiceren deze informatie zonder toegangsbeperkingen om een voorbeeld te stellen voor de industrie en wisselen graag informatie uit met drukkersverenigingen en partners wereldwijd."De belangrijkste bevindingen van de afgelopen vier weken waren:- Tijdens de coronapandemie daalde de printproductie in China tot 80 procent ten opzichte van de normale volumes, maar herstelde zich toen de infectiecurve daalde en is nu terug op het niveau van vorig jaar in zowel het commerciële als het packaging/label-segment.- Het verpakkings- en labelsegment is zeer stabiel tijdens de coronaperiode, voornamelijk door de toenemende vraag naar voedsel- en farmaceutische verpakkingen. Lokale bevoorradingsproblemen zoals de stopzetting van de papierproductie in India hebben in sommige landen echter een negatieve impact op dit segment.- Terwijl de productie van drukwerk in alle andere landen stabiel was tot medio maart 2020 en boven het niveau van de voorgaande jaren lag, heeft het uitbreken van de coronapandemie en de stillegging in de landen geleid tot een aanzienlijke vermindering van het printvolume wereldwijd, met name op de markt van het commerciële drukwerk.Met het PMI Climate Report stelt de in 2018 opgerichte Heidelberg Digital Unit datawetenschappelijke informatie ter beschikking. De wekelijkse update vindt u op www.heidelberg.com/PMI-climate.