Heidelberg heeft de Speedmaster SX 102 (720 x 1020 mm) onder handen genomen en zich daarbij gebaseerd op zijn technologische expertise in het drukformaat 70 x 100. De pers, die sinds 1975 aangeboden wordt, wordt ingezet voor commercieel drukwerk. De Speedmaster SX 102 kan ook hele dunne dragers aan die in één doorgang verwerkt moeten worden.

Evolutieve pers

Afhankelijk van de toepassingen die de klant wil produceren en van de eisen op het vlak van productie/automatisering, kan het basismodel uitgebreid worden met verschillende hulpsystemen die van de Speedmaster XL overgenomen worden. De configuratie van de nieuwe Speedmaster SX 102 kan zo uitgebreid worden tot de technologie 'Push to Stop' om autonome drukprocessen mogelijk te maken. "Onze klanten doen hun voordeel met een evolutieve pers die volledig in hun productiesysteem geïntegreerd kan worden en, indien nodig, aan hun specifieke behoeften aangepast kan worden dankzij de vertrouwde hulpsystemen uit onze Speedmaster XL", verklaart Stefan Hasenzahl, head of Product Management bij Heidelberg.

Nieuw formaat

Op het vlak van het drukformaat is ook een nieuwe optie beschikbaar, 92 (650 x 940 mm). Volgens Heidelberg vermindert dit nieuwe formaat de kosten voor drukplaten met tot twintig procent, in vergelijking met het andere beschikbare formaat (102). "Dit kan een belangrijke economische overweging zijn wanneer we rekening houden met de sterke prijsstijgingen voor grondstoffen", duidt de Duitse persenbouwer.

Nieuwe ergonomie

De Speedmaster SX 102 kreeg een nieuw ergonomisch ontwerp met een loopbrug en met beschermingen die uit de reeks Speedmaster XL overgenomen zijn om de gebruiksvriendelijkheid nog te verhogen. "De ervaring van Heidelberg op het vlak van gebruikservaring mondt uit in een moderne werkomgeving voor het personeel", zegt de fabrikant.

Heidelberg heeft de Speedmaster SX 102 (720 x 1020 mm) onder handen genomen en zich daarbij gebaseerd op zijn technologische expertise in het drukformaat 70 x 100. De pers, die sinds 1975 aangeboden wordt, wordt ingezet voor commercieel drukwerk. De Speedmaster SX 102 kan ook hele dunne dragers aan die in één doorgang verwerkt moeten worden.Afhankelijk van de toepassingen die de klant wil produceren en van de eisen op het vlak van productie/automatisering, kan het basismodel uitgebreid worden met verschillende hulpsystemen die van de Speedmaster XL overgenomen worden. De configuratie van de nieuwe Speedmaster SX 102 kan zo uitgebreid worden tot de technologie 'Push to Stop' om autonome drukprocessen mogelijk te maken. "Onze klanten doen hun voordeel met een evolutieve pers die volledig in hun productiesysteem geïntegreerd kan worden en, indien nodig, aan hun specifieke behoeften aangepast kan worden dankzij de vertrouwde hulpsystemen uit onze Speedmaster XL", verklaart Stefan Hasenzahl, head of Product Management bij Heidelberg.Op het vlak van het drukformaat is ook een nieuwe optie beschikbaar, 92 (650 x 940 mm). Volgens Heidelberg vermindert dit nieuwe formaat de kosten voor drukplaten met tot twintig procent, in vergelijking met het andere beschikbare formaat (102). "Dit kan een belangrijke economische overweging zijn wanneer we rekening houden met de sterke prijsstijgingen voor grondstoffen", duidt de Duitse persenbouwer.De Speedmaster SX 102 kreeg een nieuw ergonomisch ontwerp met een loopbrug en met beschermingen die uit de reeks Speedmaster XL overgenomen zijn om de gebruiksvriendelijkheid nog te verhogen. "De ervaring van Heidelberg op het vlak van gebruikservaring mondt uit in een moderne werkomgeving voor het personeel", zegt de fabrikant.