Volgens de beursgenoteerde drukpersenbouwer Heidelberg blijft digitaal drukken een groeimarkt. "Digitaal vertegenwoordigt nu ongeveer twintig procent van het wereldwijde printvolume en groeit met een jaarlijks percentage van ongeveer drie procent", stelt het bedrijf.

Hybride workflows

Met de lancering van de vernieuwde Versafire digitale persen voor de commerciële sector zet Heidelberg in op de integratie van offset en digitaal printen. Volgens Ludwin Monz, de CEO van Heidelberg, beschikt het bedrijf over uitgebreide proces- en toepassingskennis van beide drukmethoden.

"Bijna alle offset-drukkerijen die zich richten op de commerciële sector maken al gebruik van een digitale pers", stelt Heidelberg vast. De groep heeft de nieuwe Versafire LV en Versafire LP digitale printsytemen uitgerust met een verbeterde Prinect Digital Frontend (DFE). "In combinatie met een nieuwe gebruikersinterface zorgt deze software voor een flexibele, gestandaardiseerde, productieve en intuïtieve combinatie van offset- en digitale druktechnologie", zegt de groep.

Tonergebaseerd

De Versafire LP is geschikt voor de productie van grotere volumes en/of veel korte runs. De tonergebaseerde digitale pers voor het A3-formaat haalt tot een miljoen clicks per maand. De pers is uitgerust met automatische registratie, kalibratie, inline kleurmeting en inhoudsbewaking. De Versafire LV heeft de mogelijkheid van een vijfde inktunit en daarmee de keuze uit zeven speciale kleuren. De printer is geschikt voor uiteenlopende toepassingen in korte oplages.

De Versafire LV heeft de mogelijkheid van een vijfde inktunit, goed voor keuze uit zeven speciale kleuren.
Volgens de beursgenoteerde drukpersenbouwer Heidelberg blijft digitaal drukken een groeimarkt. "Digitaal vertegenwoordigt nu ongeveer twintig procent van het wereldwijde printvolume en groeit met een jaarlijks percentage van ongeveer drie procent", stelt het bedrijf.Met de lancering van de vernieuwde Versafire digitale persen voor de commerciële sector zet Heidelberg in op de integratie van offset en digitaal printen. Volgens Ludwin Monz, de CEO van Heidelberg, beschikt het bedrijf over uitgebreide proces- en toepassingskennis van beide drukmethoden."Bijna alle offset-drukkerijen die zich richten op de commerciële sector maken al gebruik van een digitale pers", stelt Heidelberg vast. De groep heeft de nieuwe Versafire LV en Versafire LP digitale printsytemen uitgerust met een verbeterde Prinect Digital Frontend (DFE). "In combinatie met een nieuwe gebruikersinterface zorgt deze software voor een flexibele, gestandaardiseerde, productieve en intuïtieve combinatie van offset- en digitale druktechnologie", zegt de groep.De Versafire LP is geschikt voor de productie van grotere volumes en/of veel korte runs. De tonergebaseerde digitale pers voor het A3-formaat haalt tot een miljoen clicks per maand. De pers is uitgerust met automatische registratie, kalibratie, inline kleurmeting en inhoudsbewaking. De Versafire LV heeft de mogelijkheid van een vijfde inktunit en daarmee de keuze uit zeven speciale kleuren. De printer is geschikt voor uiteenlopende toepassingen in korte oplages.