Heidelberg biedt met de nieuwe generatie Versafire EV, een digitaal productieprintsysteem aan dat zowel gericht is op beginners als op ervaren digitale printleveranciers.Volgens de fabrikant kan het vellensysteem Versafire EV flexibel worden aangepast aan de (groeiende) eisen van de grafische industrie en worden diverse nieuwe toepassingen met nieuwe toners mogelijk.

Opvallen met speciale effecten

Met de nieuwe speciale "Invisible Red" toner zijn er nu in totaal vijf speciale kleuren voor de Versafire EV. Net als wit, transparant, neon-geel en neon-roze biedt "Invisible Red" extra veredelingsmogelijkheden. Onzichtbaar rood geeft bij daglicht een licht glanzend effect - de toner wordt felrood onder UV-licht. "Invisible Red" biedt kopieerbeveiliging en op de nieuwe Versafire EV zo de mogelijkheden om beveiligingstoepassingen te produceren.

Naast de vijf speciale toners, heeft de vellenmachine nu ook de mogelijkheid om eerst wit te printen en daarna de proceskleuren CMYK. Dit maakt buitengewone effecten mogelijk bij het printen op gekleurd papier of films - en dit in één doorgang.

De nieuwe automatische inline meting van inkt en register werd ontworpen om een hoge stabiliteit te garanderen over de volledige oplage. De kleur wordt inline gemeten en automatisch gekalibreerd.

De nieuwe Versafire EV generatie produceert respectievelijk 85 en 95 A4-pagina's per minuut. De hogere resolutie van 4.800 x 2.400 dpi verbetert ook de afdrukkwaliteit.

Volgens de fabrikant kan het nieuwe printsysteem gramgewichten tot 360 g/m² verwerken en printen op banners tot 700 mm lengte in duplex en zelfs tot 1.260 mm in simplex.

Betere integratie en eerste gebruiker

De door Heidelberg ontwikkelde Prinect Digital Frontend (DFE) integreert op intelligente wijze de Versafire EV in de totale workflow van een drukkerij. Volgens de fabrikant worden variabele afdrukgegevens bijzonder snel verwerkt. Nieuw is ook het 17 inch aanraakscherm, waarmee de printer en afdruktaken direct vanaf de DFE worden aangestuurd en de operator alles voor ogen heeft.

De eerste gebruiker van de nieuwe Versafire EV is JD Druck GmbH in Lauterbach, Hessen in Duitsland.

Heidelberg biedt met de nieuwe generatie Versafire EV, een digitaal productieprintsysteem aan dat zowel gericht is op beginners als op ervaren digitale printleveranciers.Volgens de fabrikant kan het vellensysteem Versafire EV flexibel worden aangepast aan de (groeiende) eisen van de grafische industrie en worden diverse nieuwe toepassingen met nieuwe toners mogelijk.Opvallen met speciale effectenMet de nieuwe speciale "Invisible Red" toner zijn er nu in totaal vijf speciale kleuren voor de Versafire EV. Net als wit, transparant, neon-geel en neon-roze biedt "Invisible Red" extra veredelingsmogelijkheden. Onzichtbaar rood geeft bij daglicht een licht glanzend effect - de toner wordt felrood onder UV-licht. "Invisible Red" biedt kopieerbeveiliging en op de nieuwe Versafire EV zo de mogelijkheden om beveiligingstoepassingen te produceren.Naast de vijf speciale toners, heeft de vellenmachine nu ook de mogelijkheid om eerst wit te printen en daarna de proceskleuren CMYK. Dit maakt buitengewone effecten mogelijk bij het printen op gekleurd papier of films - en dit in één doorgang.De nieuwe automatische inline meting van inkt en register werd ontworpen om een hoge stabiliteit te garanderen over de volledige oplage. De kleur wordt inline gemeten en automatisch gekalibreerd.De nieuwe Versafire EV generatie produceert respectievelijk 85 en 95 A4-pagina's per minuut. De hogere resolutie van 4.800 x 2.400 dpi verbetert ook de afdrukkwaliteit.Volgens de fabrikant kan het nieuwe printsysteem gramgewichten tot 360 g/m² verwerken en printen op banners tot 700 mm lengte in duplex en zelfs tot 1.260 mm in simplex.Betere integratie en eerste gebruikerDe door Heidelberg ontwikkelde Prinect Digital Frontend (DFE) integreert op intelligente wijze de Versafire EV in de totale workflow van een drukkerij. Volgens de fabrikant worden variabele afdrukgegevens bijzonder snel verwerkt. Nieuw is ook het 17 inch aanraakscherm, waarmee de printer en afdruktaken direct vanaf de DFE worden aangestuurd en de operator alles voor ogen heeft.De eerste gebruiker van de nieuwe Versafire EV is JD Druck GmbH in Lauterbach, Hessen in Duitsland.