Het gaat om twee exemplaren van de Speedmaster XL 106. De langste van de twee is een gepersonaliseerde configuratie met een lengte van 42 meter en met in totaal 20 druk- en coatingeenheden. Die pers staat in Tczew, in Polen, waar de Amerikaanse verpakkingsproducent WestRock een productiesite heeft. De tweede Speedmaster XL 106 is in het Duitse Obersulm opgesteld. Die op één na langste pers ter wereld is met in totaal 19 druk- en coatingeenheden uitgerust.

De twee recordmodellen van WestRock kunnen hoogwaardige verpakkingen bedrukken. Dankzij het grote aantal druk- en coatingeenheden is de lange en flexibele configuratie van de Speedmaster XL 106 geschikt voor de productie van een ruim gamma verpakkingstoepassingen met coating- en metalliseermogelijkheden - recto-verso, in lijn en in één doorgang.

Verpakkingsmarkt

Met een verwachte jaarlijkse groei van ongeveer 2,3 procent is de markt voor vouwdozen een strategisch groeisegment voor Heidelberg. Overigens, ongeveer de helft van de vellenoffsetpersen die Heidelberg nu verkoopt en installeert, is bestemd voor klanten uit de verpakkingssector. "Heidelberg is vandaag de marktleider voor de verpakkingsdruk en de technologie Speedmaster XL speelt daarin een sleutelrol", zegt Ludwin Monz, de CEO van Heidelberg. "We helpen onze klanten om hun drukprocessen te vereenvoudigen en om hun productiviteit te verhogen door hun een grote mate van automatisering en flexibiliteit te bieden. En dat is bijzonder belangrijk op een ogenblik waarop het tekort aan geschoolde werknemers in de hele wereld groeit."

Het gaat om twee exemplaren van de Speedmaster XL 106. De langste van de twee is een gepersonaliseerde configuratie met een lengte van 42 meter en met in totaal 20 druk- en coatingeenheden. Die pers staat in Tczew, in Polen, waar de Amerikaanse verpakkingsproducent WestRock een productiesite heeft. De tweede Speedmaster XL 106 is in het Duitse Obersulm opgesteld. Die op één na langste pers ter wereld is met in totaal 19 druk- en coatingeenheden uitgerust.De twee recordmodellen van WestRock kunnen hoogwaardige verpakkingen bedrukken. Dankzij het grote aantal druk- en coatingeenheden is de lange en flexibele configuratie van de Speedmaster XL 106 geschikt voor de productie van een ruim gamma verpakkingstoepassingen met coating- en metalliseermogelijkheden - recto-verso, in lijn en in één doorgang.Met een verwachte jaarlijkse groei van ongeveer 2,3 procent is de markt voor vouwdozen een strategisch groeisegment voor Heidelberg. Overigens, ongeveer de helft van de vellenoffsetpersen die Heidelberg nu verkoopt en installeert, is bestemd voor klanten uit de verpakkingssector. "Heidelberg is vandaag de marktleider voor de verpakkingsdruk en de technologie Speedmaster XL speelt daarin een sleutelrol", zegt Ludwin Monz, de CEO van Heidelberg. "We helpen onze klanten om hun drukprocessen te vereenvoudigen en om hun productiviteit te verhogen door hun een grote mate van automatisering en flexibiliteit te bieden. En dat is bijzonder belangrijk op een ogenblik waarop het tekort aan geschoolde werknemers in de hele wereld groeit."