"We hebben op onze weg naar winst een eerste belangrijke mijlpaal bereikt," zegt Heidelberg CEO Gerold Linzbach. Het is de doelstelling van de fabrikant om een EBITDA marge van niet minder dan 8 procent te halen tegen het financiële jaar 2015/2016.

Naast de overname van Gallus en de nauwe samenwerking met Fujifilm voor de bouw van een digitale inkjetpers, ziet Heidelberg goede groeimogelijkheden voor diensten en producten. Als onderdeel van de samenwerking met Fujifilm, is er een OEM-overeenkomst voor de levering van CtP-belichters. Fujifilm zal plaatbelichters van Heidelberg onder eigen naam verkopen terwijl Heidelberg enkele Europese verkoopactiviteiten voor Fujifilm-drukplaten heeft overgenomen.

Zoals we reeds aankondigden in de nieuwsbrief van vorige week, zijn er plannen om het administratieve hoofdkwartier van Heidelberg te integreren in de productievestiging in Wiesloch/Walldorf. Dat zou moeten gebeuren rond het einde van het financiële jaar 2014/2015. Het betekent de herlocalisatie van het management en van ongeveer 500 medewerkers.

"We hebben op onze weg naar winst een eerste belangrijke mijlpaal bereikt," zegt Heidelberg CEO Gerold Linzbach. Het is de doelstelling van de fabrikant om een EBITDA marge van niet minder dan 8 procent te halen tegen het financiële jaar 2015/2016.Naast de overname van Gallus en de nauwe samenwerking met Fujifilm voor de bouw van een digitale inkjetpers, ziet Heidelberg goede groeimogelijkheden voor diensten en producten. Als onderdeel van de samenwerking met Fujifilm, is er een OEM-overeenkomst voor de levering van CtP-belichters. Fujifilm zal plaatbelichters van Heidelberg onder eigen naam verkopen terwijl Heidelberg enkele Europese verkoopactiviteiten voor Fujifilm-drukplaten heeft overgenomen.Zoals we reeds aankondigden in de nieuwsbrief van vorige week, zijn er plannen om het administratieve hoofdkwartier van Heidelberg te integreren in de productievestiging in Wiesloch/Walldorf. Dat zou moeten gebeuren rond het einde van het financiële jaar 2014/2015. Het betekent de herlocalisatie van het management en van ongeveer 500 medewerkers.