Heidelberger Druckmaschinen AG wil met de overname van de wereldwijd opererende MBO-groep zijn aanbod voor de groeimarkt van afwerkingsmachines voor digitaal drukwerk verder uitbouwen. Daarbovenop krijgt het toegang tot nieuwe klanten in de farmaindustrie en verruimt het met mailingsystemen zijn portfolio voor de offsetmarkt.

De overname onderstreept de strategische focus van de onderneming op het consequent afstemmen van haar portfolio en nieuwe bedrijfsmodellen op de groeisegmenten digitaal en verpakkingen. Heidelberg is ook van plan om het uitgebreide assortiment te gebruiken om nieuwe klantengroepen aan te boren voor haar volledige productportfolio.

De overgenomen activiteiten zijn goed voor een omzet van ongeveer ? 50 miljoen. Ze vormen een aanvulling op de postpressportefeuille van Heidelberg. De acquisitie omvat de overname van de vestigingen Oppenweiler en Bielefeld, Duitsland, en de productielocatie in Perifita, Portugal, met in totaal ongeveer 450 medewerkers. Naast de Duitse vestigingen biedt met name de vestiging in Portugal met zijn efficiënte structuren interessante mogelijkheden voor de gehele Heidelberg Groep.

Het sterke MBO-merk zal behouden blijven. De gezamenlijke verdere uitbreiding van het aanbod moet het mogelijk maken de portefeuille en de toeleveringsketen te optimaliseren. Het gebruik van het dealer- en servicenetwerk van MBO moet ook leiden tot wederzijdse mogelijkheden. "Bovendien ligt in een efficiënte afwerking nog een enorm potentieel voor het verhogen van de productiviteit bij drukkerijbedrijven", zegt Stephan Plenz, lid van de Raad van Bestuur Digital Technology.

Afhankelijk van de goedkeuring van de antitrustautoriteiten zal de overname naar verwachting eind 2018 zijn afgerond.

Over de MBO-groep

MBO is al meer dan 50 jaar een leverancier aan de boekbinderij- en drukwerkindustrie. De productie vindt plaats op de locaties Oppenweiler, Bielefeld (Herzog + Heymann) en Perafita nabij Porto in Portugal. Naast de eigen verkoopmaatschappijen in de VS, Frankrijk en China beschikt de MBO Groep over een wereldwijd netwerk van professionele verkoop- en servicepartners. Naast de drukkerij-, verpakkings- en etiketteringsindustrieën behoren ook de farmaceutische industrie en grote marketingbedrijven tot de klanten van de groep.

Heidelberger Druckmaschinen AG wil met de overname van de wereldwijd opererende MBO-groep zijn aanbod voor de groeimarkt van afwerkingsmachines voor digitaal drukwerk verder uitbouwen. Daarbovenop krijgt het toegang tot nieuwe klanten in de farmaindustrie en verruimt het met mailingsystemen zijn portfolio voor de offsetmarkt.De overname onderstreept de strategische focus van de onderneming op het consequent afstemmen van haar portfolio en nieuwe bedrijfsmodellen op de groeisegmenten digitaal en verpakkingen. Heidelberg is ook van plan om het uitgebreide assortiment te gebruiken om nieuwe klantengroepen aan te boren voor haar volledige productportfolio.De overgenomen activiteiten zijn goed voor een omzet van ongeveer ? 50 miljoen. Ze vormen een aanvulling op de postpressportefeuille van Heidelberg. De acquisitie omvat de overname van de vestigingen Oppenweiler en Bielefeld, Duitsland, en de productielocatie in Perifita, Portugal, met in totaal ongeveer 450 medewerkers. Naast de Duitse vestigingen biedt met name de vestiging in Portugal met zijn efficiënte structuren interessante mogelijkheden voor de gehele Heidelberg Groep.Het sterke MBO-merk zal behouden blijven. De gezamenlijke verdere uitbreiding van het aanbod moet het mogelijk maken de portefeuille en de toeleveringsketen te optimaliseren. Het gebruik van het dealer- en servicenetwerk van MBO moet ook leiden tot wederzijdse mogelijkheden. "Bovendien ligt in een efficiënte afwerking nog een enorm potentieel voor het verhogen van de productiviteit bij drukkerijbedrijven", zegt Stephan Plenz, lid van de Raad van Bestuur Digital Technology.Afhankelijk van de goedkeuring van de antitrustautoriteiten zal de overname naar verwachting eind 2018 zijn afgerond.Over de MBO-groepMBO is al meer dan 50 jaar een leverancier aan de boekbinderij- en drukwerkindustrie. De productie vindt plaats op de locaties Oppenweiler, Bielefeld (Herzog + Heymann) en Perafita nabij Porto in Portugal. Naast de eigen verkoopmaatschappijen in de VS, Frankrijk en China beschikt de MBO Groep over een wereldwijd netwerk van professionele verkoop- en servicepartners. Naast de drukkerij-, verpakkings- en etiketteringsindustrieën behoren ook de farmaceutische industrie en grote marketingbedrijven tot de klanten van de groep.