De pers haalt een snelheid van 18.000 vel per uur in schoon- en weerdruk. Dat levert volgens de persfabrikant een productiviteitsstijging van 15 tot 20 % op. De eerste pers van dit type draait sinds 6 weken productie bij Sterling Solutions in Engeland. Ze is uitgerust met een CutStar sheeter en non-stop uitleginrichting. Sterling Solutions met meer dan 150 werknemers, groeide de laatste 5 jaar met meer dan 100 procent.

Zoals we in onze vorige nieuwsbrief meldden, is Heidelberg in staat om in detail de koolstofvoetafdruk van elke persconfiguratie tijdens de fabricatie te berekenen. Wat rest na de doorgedreven inspanningen om zo CO2-arm mogelijk te produceren, kan gecompenseerd worden en levert een CO2-neutrale pers op. Dat wordt met een logo aangeduid op de pers. Drukkers kunnen bij Heidelberg zulk een neutrale pers kopen. De meerprijs daarvoor bedraagt, afhankelijk van de machinesamenstelling, ongeveer 5000 euro. "We geven het niet voor niets weg. Klanten kunnen hiermee actief hun CO2-neutrale pers promoten bij drukwerkaankopers. Het is goede marketing voor de grafische industrie en hun bijdrage aan het klimaatdebat."

De aanwezigheid van Heidelberg op drupa zal overigens volledig CO2-neutraal zijn, waarmee de fabrikant nogmaals op het belang van het groene thema wijst.

De pers haalt een snelheid van 18.000 vel per uur in schoon- en weerdruk. Dat levert volgens de persfabrikant een productiviteitsstijging van 15 tot 20 % op. De eerste pers van dit type draait sinds 6 weken productie bij Sterling Solutions in Engeland. Ze is uitgerust met een CutStar sheeter en non-stop uitleginrichting. Sterling Solutions met meer dan 150 werknemers, groeide de laatste 5 jaar met meer dan 100 procent.Zoals we in onze vorige nieuwsbrief meldden, is Heidelberg in staat om in detail de koolstofvoetafdruk van elke persconfiguratie tijdens de fabricatie te berekenen. Wat rest na de doorgedreven inspanningen om zo CO2-arm mogelijk te produceren, kan gecompenseerd worden en levert een CO2-neutrale pers op. Dat wordt met een logo aangeduid op de pers. Drukkers kunnen bij Heidelberg zulk een neutrale pers kopen. De meerprijs daarvoor bedraagt, afhankelijk van de machinesamenstelling, ongeveer 5000 euro. "We geven het niet voor niets weg. Klanten kunnen hiermee actief hun CO2-neutrale pers promoten bij drukwerkaankopers. Het is goede marketing voor de grafische industrie en hun bijdrage aan het klimaatdebat."De aanwezigheid van Heidelberg op drupa zal overigens volledig CO2-neutraal zijn, waarmee de fabrikant nogmaals op het belang van het groene thema wijst.