Dat melden onze collega's van Deutscher Drucker die het bericht oppikten bij de krant Rhein-Neckar-Zeitung (RNZ). CEO Gerold Linzbach zou in een e-mail aan de medewerkers hebben aangekondigd dat bij de kernactiviteit vellenoffset nog een keer personeel zou moeten afvloeien om ook hier weer rendabel te worden. Het door Linzbach genoemd cijfer heeft het over een ongeveer 15% kleinere structuur. Dat betekent met het huidige personeelsbestand, het verlies van 500 arbeidsplaatsen vooral in de vestiging in Wiesloch-Walldorf.

Vellenoffsetpersen worden voornamelijk in Wiesloch-Walldorf geassembleerd en zijn core business. We willen het meest winstgevende bedrijf in deze stagnerende markt worden, zegt Linzbach in de RNZ verder. "Dat zal echter niet kunnen gerealiseerd worden met individuele verbeteringen, daarvoor is een slankere structuur nodig," is de overtuiging van Linzbach Voor de verdere rechtvaardiging voor de recente stap voegt Linzbach hieraan toe: "De markt is bijna gehalveerd maar het aantal werknemers niet. Er is nog steeds overcapaciteit. Dat kan je niet eeuwig volhouden."

De grafische industrie en de markt van drukpersen wordt gekenmerkt door een progressieve consolidatie. "Als gevolg hiervan moeten we onze productiecapaciteit tot een waarde van minder dan een miljard euro dimensioneren om winstgevend te zijn, zelfs bij een schommelende vraag naar drukpersen."

Het doel blijft volgens Linzbach om de herstelde winstgevendheid te bestendigen. Vorig jaar slaagde Heidelberg erin om weer winst te maken, echter dankzij andere diensten zoals service en verbruiksgoederen. De grote afdeling machinebouw was de afgelopen jaren nooit rendabel.

In de regio Heidelberg en Wiesloch-Walldorf, zijn volgens de RNZ op dit moment ongeveer 5150 medewerkers bij de drukpersenfabrikant tewerkgesteld Voor de crisis in 2008, was dat 8500

IG Metall, de grootste vakbond van Duitsland, neemt het nieuwe banenverlies niet. In dit verband verwijst de vakbond fijntjes naar een uitspraak van Linzbach:: "Krimpen is geen business model."

Dat melden onze collega's van Deutscher Drucker die het bericht oppikten bij de krant Rhein-Neckar-Zeitung (RNZ). CEO Gerold Linzbach zou in een e-mail aan de medewerkers hebben aangekondigd dat bij de kernactiviteit vellenoffset nog een keer personeel zou moeten afvloeien om ook hier weer rendabel te worden. Het door Linzbach genoemd cijfer heeft het over een ongeveer 15% kleinere structuur. Dat betekent met het huidige personeelsbestand, het verlies van 500 arbeidsplaatsen vooral in de vestiging in Wiesloch-Walldorf. Vellenoffsetpersen worden voornamelijk in Wiesloch-Walldorf geassembleerd en zijn core business. We willen het meest winstgevende bedrijf in deze stagnerende markt worden, zegt Linzbach in de RNZ verder. "Dat zal echter niet kunnen gerealiseerd worden met individuele verbeteringen, daarvoor is een slankere structuur nodig," is de overtuiging van Linzbach Voor de verdere rechtvaardiging voor de recente stap voegt Linzbach hieraan toe: "De markt is bijna gehalveerd maar het aantal werknemers niet. Er is nog steeds overcapaciteit. Dat kan je niet eeuwig volhouden." De grafische industrie en de markt van drukpersen wordt gekenmerkt door een progressieve consolidatie. "Als gevolg hiervan moeten we onze productiecapaciteit tot een waarde van minder dan een miljard euro dimensioneren om winstgevend te zijn, zelfs bij een schommelende vraag naar drukpersen." Het doel blijft volgens Linzbach om de herstelde winstgevendheid te bestendigen. Vorig jaar slaagde Heidelberg erin om weer winst te maken, echter dankzij andere diensten zoals service en verbruiksgoederen. De grote afdeling machinebouw was de afgelopen jaren nooit rendabel. In de regio Heidelberg en Wiesloch-Walldorf, zijn volgens de RNZ op dit moment ongeveer 5150 medewerkers bij de drukpersenfabrikant tewerkgesteld Voor de crisis in 2008, was dat 8500 IG Metall, de grootste vakbond van Duitsland, neemt het nieuwe banenverlies niet. In dit verband verwijst de vakbond fijntjes naar een uitspraak van Linzbach:: "Krimpen is geen business model."