De persenbouwer gaat met de nieuwe Speedmasters voort op de ingeslagen weg van steeds verdergaande automatisatie onder de noemer 'Push to Stop'. Rainer Wolf, verantwoordelijk voor de vellenpersen bij Heidelberg, verklaart die strategie: "Het heeft geen zin om alleen maar de snelheid van de persen te verhogen. Dat is zoiets als in de file stilstaan en verwachten dat een snellere auto dat probleem oplost. Het is veel effectiever om de productiviteit te verhogen door het optimaliseren en coördineren van het hele proces. Daar ligt onze focus."

Een van de opties die de nieuwe Speedmasters productiever kunnen maken is de introductie van 'Plate to Unit', in een installatie boven de pers die het transport van drukplaten naar de druktorens automatiseert. Dat bespaart de drukker tijd en reduceert de kans op plaatbeschadigingen.

Ook met de daadwerkelijke introductie van de 'Drupa 2020 generatie' wacht Heidelberg niet op Drupa: de nieuwe persen zijn in april verkrijgbaar. Vakblad Printweek meldt dat de eerste machine al in maart in het VK wordt geplaatst bij Elle Media.

De persenbouwer gaat met de nieuwe Speedmasters voort op de ingeslagen weg van steeds verdergaande automatisatie onder de noemer 'Push to Stop'. Rainer Wolf, verantwoordelijk voor de vellenpersen bij Heidelberg, verklaart die strategie: "Het heeft geen zin om alleen maar de snelheid van de persen te verhogen. Dat is zoiets als in de file stilstaan en verwachten dat een snellere auto dat probleem oplost. Het is veel effectiever om de productiviteit te verhogen door het optimaliseren en coördineren van het hele proces. Daar ligt onze focus."Een van de opties die de nieuwe Speedmasters productiever kunnen maken is de introductie van 'Plate to Unit', in een installatie boven de pers die het transport van drukplaten naar de druktorens automatiseert. Dat bespaart de drukker tijd en reduceert de kans op plaatbeschadigingen.Ook met de daadwerkelijke introductie van de 'Drupa 2020 generatie' wacht Heidelberg niet op Drupa: de nieuwe persen zijn in april verkrijgbaar. Vakblad Printweek meldt dat de eerste machine al in maart in het VK wordt geplaatst bij Elle Media.