Heidelberg zorgde voor een wereldpremière op Interpack vorige week. De Duitse persenbouwer introduceerde er de nieuwe Boardmaster-flexopers voor het bedrukken van vouwdozen in grote volumes. De Boardmaster is ontwikkeld in het gespecialiseerde competentiecentrum van Heidelberg in het Beierse Weiden. De eerste systemen zijn naar verluidt reeds geplaatst.

Structurele groei

De nieuwe flexo-rotatiepers heeft volgens de fabrikant een machinebeschikbaarheid tot 90 procent en een maximale druksnelheid tot 600 meter per minuut, wat overeenkomt met ongeveer 38.000 printvellen in formaat 6 (breedte 148 cm) per uur. Substraten met gramgewichten tussen de 70 en 800 gram per vierkante meter kunnen worden verwerkt. "Gezien de wereldwijde vraag naar verpakte goederen blijft groeien, maken verpakkingen en etiketten een structurele groei door, waardoor het een belangrijk kernsegment wordt voor Heidelberg", stelt de persenbouwer.

De Intellimatch prepress scanner zorgt voor drukkwaliteit en volautomatische instelling van de drukeenheden., Phillip Wolf - Punktlicht
De Intellimatch prepress scanner zorgt voor drukkwaliteit en volautomatische instelling van de drukeenheden. © Phillip Wolf - Punktlicht

Flexodruk is de belangrijkste technologie in de verpakkingsmarkt. De technologie wordt gebruikt om zo'n 15 procent van het totale volume vouwkarton te produceren en het aandeel blijft stijgen, waarbij het volume van de flexovouwkartondruk een bovengemiddelde groei van 2,4 procent laat zien bij het bedrukken van verpakkingen.

Heidelberg zorgde voor een wereldpremière op Interpack vorige week. De Duitse persenbouwer introduceerde er de nieuwe Boardmaster-flexopers voor het bedrukken van vouwdozen in grote volumes. De Boardmaster is ontwikkeld in het gespecialiseerde competentiecentrum van Heidelberg in het Beierse Weiden. De eerste systemen zijn naar verluidt reeds geplaatst.De nieuwe flexo-rotatiepers heeft volgens de fabrikant een machinebeschikbaarheid tot 90 procent en een maximale druksnelheid tot 600 meter per minuut, wat overeenkomt met ongeveer 38.000 printvellen in formaat 6 (breedte 148 cm) per uur. Substraten met gramgewichten tussen de 70 en 800 gram per vierkante meter kunnen worden verwerkt. "Gezien de wereldwijde vraag naar verpakte goederen blijft groeien, maken verpakkingen en etiketten een structurele groei door, waardoor het een belangrijk kernsegment wordt voor Heidelberg", stelt de persenbouwer.