Heidelberg tekende op 3 maart een overeenkomst met de investeringsmaatschappij CoBe Capital voor de overname van de European Printing Systems Group (PSG). Dat is de moedermaatschappij van ondermeer Plantin Tetterode. Die overname is sinds maandag 13 april officieel.

Harald Weimer, Member of the Management Board, vertelt dat hiermee alle onzekerheid is weggenomen. Plantin en Tetterode hebben nu voortaan toegang tot alle diensten en de volledige productportfolio van Heidelberg. Concreet betekent dit dat onder andere de smalbaanpersen van Gallus (zowel offset als digitaal) en de toekomstige vellenpers met de Samba-inkjetkoppen van Fujifilm door Plantin in ons land zullen verdeeld worden. Diensten als Remote Monitoring (het op afstand in de gaten houden en diagnosticeren van het machinepark) en het Performance Plus adviesprogramma voor een grotere efficiëntie, komen nu uit een en hetzelfde huis hetgeen de marktacceptatie ervan zou moeten bevorderen.

Plantin zal geen industriële verzamelhecht- en boekbindmachines meer verkopen. Dat is in lijn met Heidelberg dat vorig jaar in augustus de beslissing nam te stoppen met de productie en verkoop van de Stitchmaster ST-verzamelhechters en Eurobind-garenloosbindlijnen. De activiteiten met Heidelberg vouwmachines en Polar snijmachines worden wel voortgezet. In het verpakkingssegment is Heidelberg in zee gegaan met Masterwork, een nieuwe Chinese OEM-partner die de stans- en kleefmachines verder gaat ontwikkelen en fabriceren. Heidelberg en dus ook Plantin treedt daarbij voortaan op als verkoop- en servicekanaal.

Over de toekomstige naam van Plantin, zei Harald Weimer die beslissing aan het lokale management te laten. Dat is Wouter van Dijk. Hij is de Managing Director van zowel Plantin als Tetterode. De beslissing over de firmanaam valt binnen de anderhalve maand. Wel zal Heidelberg als element in één of andere vorm in de naam aanwezig zijn.

Plantin behoudt zijn vestiging in Evere. Het handelshuis heeft 113 medewerkers in dienst. Tetterode in Almere stelt 70 mensen tewerk.

Heidelberg tekende op 3 maart een overeenkomst met de investeringsmaatschappij CoBe Capital voor de overname van de European Printing Systems Group (PSG). Dat is de moedermaatschappij van ondermeer Plantin Tetterode. Die overname is sinds maandag 13 april officieel.Harald Weimer, Member of the Management Board, vertelt dat hiermee alle onzekerheid is weggenomen. Plantin en Tetterode hebben nu voortaan toegang tot alle diensten en de volledige productportfolio van Heidelberg. Concreet betekent dit dat onder andere de smalbaanpersen van Gallus (zowel offset als digitaal) en de toekomstige vellenpers met de Samba-inkjetkoppen van Fujifilm door Plantin in ons land zullen verdeeld worden. Diensten als Remote Monitoring (het op afstand in de gaten houden en diagnosticeren van het machinepark) en het Performance Plus adviesprogramma voor een grotere efficiëntie, komen nu uit een en hetzelfde huis hetgeen de marktacceptatie ervan zou moeten bevorderen.Plantin zal geen industriële verzamelhecht- en boekbindmachines meer verkopen. Dat is in lijn met Heidelberg dat vorig jaar in augustus de beslissing nam te stoppen met de productie en verkoop van de Stitchmaster ST-verzamelhechters en Eurobind-garenloosbindlijnen. De activiteiten met Heidelberg vouwmachines en Polar snijmachines worden wel voortgezet. In het verpakkingssegment is Heidelberg in zee gegaan met Masterwork, een nieuwe Chinese OEM-partner die de stans- en kleefmachines verder gaat ontwikkelen en fabriceren. Heidelberg en dus ook Plantin treedt daarbij voortaan op als verkoop- en servicekanaal.Over de toekomstige naam van Plantin, zei Harald Weimer die beslissing aan het lokale management te laten. Dat is Wouter van Dijk. Hij is de Managing Director van zowel Plantin als Tetterode. De beslissing over de firmanaam valt binnen de anderhalve maand. Wel zal Heidelberg als element in één of andere vorm in de naam aanwezig zijn.Plantin behoudt zijn vestiging in Evere. Het handelshuis heeft 113 medewerkers in dienst. Tetterode in Almere stelt 70 mensen tewerk.