Heidelberg heeft op de site van Wiesloch-Walldorf onlangs een oude productiehal omgebouwd tot een ultramodern innovatiecentrum. Het bedrijf heeft bijna 50 miljoen euro in het nieuwe innovatiecentrum geïnvesteerd dat Heidelberg in staat moet stellen om zich van de internationale concurrentie te onderscheiden.De Duitse site omvat nu 26.000 m² ultramoderne kantoren en 43 laboratoria en testruimtes (die op hun beurt 14.000 m² in beslag nemen).

In het centrum zijn 1000 werknemers aan de slag die zich gespecialiseerd hebben in prepress-, press- (offset, digitaal en flexo) en postpresstechnieken en in de ontwikkeling van controlesystemen, workflowoplossingen en verbruiksgoederen. Heidelberg stelt dat het ongeveer 5% van zijn omzet (ongeveer 135 miljoen euro) aan ontwikkelingsactiviteiten besteedt. Die moeten meer bepaald het aanbod digitale, industriële printsystemen uitbreiden en bij de offsetmachines de geautomatiseerde productietechnologie 'push to stop' verder veralgemenen. Heidelberg is daarnaast ook van plan om zijn positie op de markt voor de verpakkings- en etikettendruk te verstevigen.

Heidelberg heeft op de site van Wiesloch-Walldorf onlangs een oude productiehal omgebouwd tot een ultramodern innovatiecentrum. Het bedrijf heeft bijna 50 miljoen euro in het nieuwe innovatiecentrum geïnvesteerd dat Heidelberg in staat moet stellen om zich van de internationale concurrentie te onderscheiden.De Duitse site omvat nu 26.000 m² ultramoderne kantoren en 43 laboratoria en testruimtes (die op hun beurt 14.000 m² in beslag nemen). In het centrum zijn 1000 werknemers aan de slag die zich gespecialiseerd hebben in prepress-, press- (offset, digitaal en flexo) en postpresstechnieken en in de ontwikkeling van controlesystemen, workflowoplossingen en verbruiksgoederen. Heidelberg stelt dat het ongeveer 5% van zijn omzet (ongeveer 135 miljoen euro) aan ontwikkelingsactiviteiten besteedt. Die moeten meer bepaald het aanbod digitale, industriële printsystemen uitbreiden en bij de offsetmachines de geautomatiseerde productietechnologie 'push to stop' verder veralgemenen. Heidelberg is daarnaast ook van plan om zijn positie op de markt voor de verpakkings- en etikettendruk te verstevigen.