Een hogere snelheid en meer automatisering, daar draait het om bij de nieuwe Peak Performance-generatie van de Speedmaster XL 106. "In vergelijking met de vorige generatie verwachten we dat gebruikers die verpakkingen produceren in het formaat 70 x 100 cm een toename in algemene productiviteit van wel twintig procent zullen behalen", stelt Ludwin Monz, de CEO van Heidelberg.

Honderd miljoen vellen per jaar

Dankzij het verbeterde 'Push to Stop'-concept wordt autonoom drukken nu ook mogelijk in de verpakkingsproductie. "We verwachten dat een producent van hoogvolume-verpakkingen of natlijmetiketten binnenkort een benchmark zal bereiken van 100 miljoen vellen per jaar", zegt Markus Leichtle, senior manager Industrial Packaging bij Heidelberg. "Dit betekent een toename van 20 procent ten opzichte van de 85 miljoen vellen die momenteel worden geproduceerd door de leiders in de sector."

Mike Günther, de managing director van Colordruck Baiersbronn GmbH, een pilootklant die de nieuwe Peak Performance-generatie uittest, verwacht "een aanzienlijke vermindering van de insteltijden, opstarttijden en algemene stilstandstijden om de efficiëntie van ons drukwerk met lage kosten per doos te verbeteren".

Nieuwe drogertechnologie

Heidelberg verbeterde de energie-efficiëntie van de pers met de nieuwe DryStar Combination Eco-droger die tot dertig procent minder energie verbruikt. Klanten die Europese industriële elektriciteitsprijzen betalen, kunnen volgens Heidelberg rekenen op een terugverdientijd van ongeveer twee jaar.

"Vanwege de stijgende energieprijzen verwachten we dat deze nieuwe drogertechnologie ons zal helpen om de druk op ons energieverbruik te verlichten", duidt Stefan Leonhardt, de managing director van WEIG Packaging in Emskirchen, ook een pilootklant die de nieuwe generatie uittest. "De nieuwe pers automatiseert ook belangrijke processen in de productie van vouwkarton. Voor ons betekent dit meer efficiëntie, kortere insteltijden en een verhoogde uptime."

Markus Leichtle, senior manager Industrial Packaging bij Heidelberg.
Een hogere snelheid en meer automatisering, daar draait het om bij de nieuwe Peak Performance-generatie van de Speedmaster XL 106. "In vergelijking met de vorige generatie verwachten we dat gebruikers die verpakkingen produceren in het formaat 70 x 100 cm een toename in algemene productiviteit van wel twintig procent zullen behalen", stelt Ludwin Monz, de CEO van Heidelberg.Dankzij het verbeterde 'Push to Stop'-concept wordt autonoom drukken nu ook mogelijk in de verpakkingsproductie. "We verwachten dat een producent van hoogvolume-verpakkingen of natlijmetiketten binnenkort een benchmark zal bereiken van 100 miljoen vellen per jaar", zegt Markus Leichtle, senior manager Industrial Packaging bij Heidelberg. "Dit betekent een toename van 20 procent ten opzichte van de 85 miljoen vellen die momenteel worden geproduceerd door de leiders in de sector."Mike Günther, de managing director van Colordruck Baiersbronn GmbH, een pilootklant die de nieuwe Peak Performance-generatie uittest, verwacht "een aanzienlijke vermindering van de insteltijden, opstarttijden en algemene stilstandstijden om de efficiëntie van ons drukwerk met lage kosten per doos te verbeteren".Heidelberg verbeterde de energie-efficiëntie van de pers met de nieuwe DryStar Combination Eco-droger die tot dertig procent minder energie verbruikt. Klanten die Europese industriële elektriciteitsprijzen betalen, kunnen volgens Heidelberg rekenen op een terugverdientijd van ongeveer twee jaar."Vanwege de stijgende energieprijzen verwachten we dat deze nieuwe drogertechnologie ons zal helpen om de druk op ons energieverbruik te verlichten", duidt Stefan Leonhardt, de managing director van WEIG Packaging in Emskirchen, ook een pilootklant die de nieuwe generatie uittest. "De nieuwe pers automatiseert ook belangrijke processen in de productie van vouwkarton. Voor ons betekent dit meer efficiëntie, kortere insteltijden en een verhoogde uptime."