"We waren in staat om onze doelstellingen voor het financiële jaar te halen in een moeilijke economische omgeving. De financiële prestaties van Heidelberg waren solide", stelt Ludwin Monz, de afscheidnemende CEO van Heidelberg. Monz wordt op 1 juli 2024 opgevolgd door Jürgen Otto.

Financiële discipline

De omzet stabiliseerde op ongeveer 2,4 miljard euro (vorig jaar: 2,435 miljard), de aangepaste ebitda-marge kwam uit 7,2 procent. De vrije kasstroom bereikte ongeveer 50 miljoen euro.

"De veerkrachtige ontwikkeling van de winstgevendheid en vrije kasstroom zijn een bewijs van onze financiële discipline en ons vermogen om betrouwbare resultaten te leveren, zelfs in een moeilijke omgeving", duidt Tania von der Goltz, de CFO van Heidelberg. "In een boekjaar dat werd gekenmerkt door een daling van de orders in de hele industrie, hebben we onze doelstellingen bereikt en onze prognoses waargemaakt dankzij het waardecreatieprogramma dat we vroegtijdig zijn gestart."

Sterke business in Azië

De inkomende orders daalden in het boekjaar 2023-2024 met ongeveer 6 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Na een zwakker derde kwartaal (508 miljoen), verbeterde de situatie in het vierde kwartaal met inkomende orders van net onder de 600 miljoen euro. "Deze positieve ontwikkeling werd gestuwd door sterke activiteiten in Azië, met name in China", klinkt het.

"We waren in staat om onze doelstellingen voor het financiële jaar te halen in een moeilijke economische omgeving. De financiële prestaties van Heidelberg waren solide", stelt Ludwin Monz, de afscheidnemende CEO van Heidelberg. Monz wordt op 1 juli 2024 opgevolgd door Jürgen Otto.De omzet stabiliseerde op ongeveer 2,4 miljard euro (vorig jaar: 2,435 miljard), de aangepaste ebitda-marge kwam uit 7,2 procent. De vrije kasstroom bereikte ongeveer 50 miljoen euro."De veerkrachtige ontwikkeling van de winstgevendheid en vrije kasstroom zijn een bewijs van onze financiële discipline en ons vermogen om betrouwbare resultaten te leveren, zelfs in een moeilijke omgeving", duidt Tania von der Goltz, de CFO van Heidelberg. "In een boekjaar dat werd gekenmerkt door een daling van de orders in de hele industrie, hebben we onze doelstellingen bereikt en onze prognoses waargemaakt dankzij het waardecreatieprogramma dat we vroegtijdig zijn gestart."De inkomende orders daalden in het boekjaar 2023-2024 met ongeveer 6 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Na een zwakker derde kwartaal (508 miljoen), verbeterde de situatie in het vierde kwartaal met inkomende orders van net onder de 600 miljoen euro. "Deze positieve ontwikkeling werd gestuwd door sterke activiteiten in Azië, met name in China", klinkt het.