Tijdens het tweede kwartaal (van juli tot september 2011) boekte Heidelberg een omzet van 636 miljoen euro (iets meer dan de 633 miljoen die een jaar geleden tijdens dezelfde periode geboekt werd) en een exploitatiewinst (EBIT) van 5 miljoen euro (tegenover een verlies van 6 miljoen een jaar geleden). Ook werden er tijdens het kwartaal in kwestie meer bestellingen genoteerd: voor 668 miljoen euro (650 miljoen in september 2010).

De constructeur verwacht echter dat de economisch onzekere situatie de vraag tijdens het tweede jaarhelft zal beïnvloeden. Heidelberg voorziet dat de verkoop en de exploitatieresultaten niet het verhoopte peil zullen halen en acht het daarom 'onwaarschijnlijk' om op het einde van het boekjaar een resultaat (voor belastingen) in evenwicht te kunnen voorleggen. Algemeen directeur Bernhard Schreier bevestigde opnieuw de doelstelling om op middellange termijn weer winst te maken en verzekerde dat Heidelberg daarvoor 'alle noodzakelijke maatregelen' zal nemen.

Tijdens het tweede kwartaal (van juli tot september 2011) boekte Heidelberg een omzet van 636 miljoen euro (iets meer dan de 633 miljoen die een jaar geleden tijdens dezelfde periode geboekt werd) en een exploitatiewinst (EBIT) van 5 miljoen euro (tegenover een verlies van 6 miljoen een jaar geleden). Ook werden er tijdens het kwartaal in kwestie meer bestellingen genoteerd: voor 668 miljoen euro (650 miljoen in september 2010).De constructeur verwacht echter dat de economisch onzekere situatie de vraag tijdens het tweede jaarhelft zal beïnvloeden. Heidelberg voorziet dat de verkoop en de exploitatieresultaten niet het verhoopte peil zullen halen en acht het daarom 'onwaarschijnlijk' om op het einde van het boekjaar een resultaat (voor belastingen) in evenwicht te kunnen voorleggen. Algemeen directeur Bernhard Schreier bevestigde opnieuw de doelstelling om op middellange termijn weer winst te maken en verzekerde dat Heidelberg daarvoor 'alle noodzakelijke maatregelen' zal nemen.