Volgens topman Gerold Linzbach is de eigen productie van afwerkapparatuur onder de huidige marktomstandigheden niet langer concurrerend. Heidelberg stopt daarom met de productie en verkoop van de Stitchmaster ST-verzamelhechters en Eurobind-garenloosbindlijnen - de fabriek in Leipzig wordt gesloten en de service aan reeds geïnstalleerde systemen wordt overgenomen door Müller Martini.

De activiteiten met Heidelberg vouwmachines en Polar snijmachines worden wel voortgezet. In het verpakkingssegment gaat Heidelberg in zee met Masterwork, een nieuwe Chinese OEM-partner die de stans- en kleefmachines verder gaat ontwikkelen en fabriceren. Heidelberg treedt daarbij voortaan op als verkoop- en servicekanaal.

Volgens topman Gerold Linzbach is de eigen productie van afwerkapparatuur onder de huidige marktomstandigheden niet langer concurrerend. Heidelberg stopt daarom met de productie en verkoop van de Stitchmaster ST-verzamelhechters en Eurobind-garenloosbindlijnen - de fabriek in Leipzig wordt gesloten en de service aan reeds geïnstalleerde systemen wordt overgenomen door Müller Martini. De activiteiten met Heidelberg vouwmachines en Polar snijmachines worden wel voortgezet. In het verpakkingssegment gaat Heidelberg in zee met Masterwork, een nieuwe Chinese OEM-partner die de stans- en kleefmachines verder gaat ontwikkelen en fabriceren. Heidelberg treedt daarbij voortaan op als verkoop- en servicekanaal.