Het bedrijf, met productievestigingen in het VK, Nederland en de VS, werd in 2008 ingelijfd om het portfolio van de eigen Saphira verbruiksmiddelen bij Heidelberg te verbreden.

In 2014 werd ook het Belgische BluePrint, fabrikant van perschemie en lakken, onderdeel van Heidelberg. Onder leiding van CEO Rainer Hundsdörfer werd in 2017 vervolgens nog de divisie lak- en perschemie van FujiFilm overgenomen (met een Belgische productievestiging in Kruibeke). Beide acquisities vormden een aanvulling op de eerdere portfolioverbreding. Op navraag door Grafisch Nieuws laat de woordvoerder van Heidelberg weten dat de aangekondigde verkoop van Hi-Tech Coatings geen gevolgen heeft voor deze bedrijfsonderdelen: "We blijven de in-house productie van perschemie voortzetten als onderdeel van onze groeistrategie in verbruiksmiddelen. BluePrint blijft onverminderd onderdeel van de Heidelberg Group." Ook blijft Heidelberg de producten van Hi-Tech verkopen.

Hi-Tech Coatings wordt voor 38,5 miljoen euro aan de Amerikaanse Innovative Chemical Products Group verkocht. Heidelberg wil de opbrengsten investeren in de digitale transformatie die de persenbouwer ondergaat. De focus moet weer op de kernactiviteiten komen te liggen, stelt Hundsdörfer die vorig jaar nog feestelijk het tienjarig bestaan van Saphira vierde (zie foto).

Het bedrijf, met productievestigingen in het VK, Nederland en de VS, werd in 2008 ingelijfd om het portfolio van de eigen Saphira verbruiksmiddelen bij Heidelberg te verbreden.In 2014 werd ook het Belgische BluePrint, fabrikant van perschemie en lakken, onderdeel van Heidelberg. Onder leiding van CEO Rainer Hundsdörfer werd in 2017 vervolgens nog de divisie lak- en perschemie van FujiFilm overgenomen (met een Belgische productievestiging in Kruibeke). Beide acquisities vormden een aanvulling op de eerdere portfolioverbreding. Op navraag door Grafisch Nieuws laat de woordvoerder van Heidelberg weten dat de aangekondigde verkoop van Hi-Tech Coatings geen gevolgen heeft voor deze bedrijfsonderdelen: "We blijven de in-house productie van perschemie voortzetten als onderdeel van onze groeistrategie in verbruiksmiddelen. BluePrint blijft onverminderd onderdeel van de Heidelberg Group." Ook blijft Heidelberg de producten van Hi-Tech verkopen.Hi-Tech Coatings wordt voor 38,5 miljoen euro aan de Amerikaanse Innovative Chemical Products Group verkocht. Heidelberg wil de opbrengsten investeren in de digitale transformatie die de persenbouwer ondergaat. De focus moet weer op de kernactiviteiten komen te liggen, stelt Hundsdörfer die vorig jaar nog feestelijk het tienjarig bestaan van Saphira vierde (zie foto).