Volgens Heidelberg heeft Benpac Holding AG "de overeengekomen koopprijs van 120 miljoen euro niet betaald op de afsluitingsdatum van 29 januari 2021, hoewel aan alle voorwaarden was voldaan en de Duitse mededingingsautoriteiten de verkoop hadden goedgekeurd. Gallus zal dus bij Heidelberg blijven."

Het management van Benpac met eigenaar Marco Corvi was herhaaldelijk onderwerp van discussie in de Zwitserse pers. Eind november 2020 namen nog twee leden van de vijfkoppige raad van bestuur van Benpac ontslag. Een van hen was Stephan Plenz. Dit is de voormalige Heidelberg Chief Technology Officer.

Heidelberg had op de verkoop van de Gallus-groep gerekend omdat het timmert aan de uitbouw van zijn duurzame financiële stabilisatie. Heidelberg overweegt om een schadevergoeding te vorderen van Benpac.

Benpac-topman Marco Corvi zegt dat de succesvolle implementatie van Gallus moeilijk zou zijn geworden vanwege de weerstand uit de markt. Ook de negatieve berichten in de media over de Benpac Holding en Marco Corvi persoonlijk, hebben het besluit beïnvloed. En er was een verschillende interpretatie van de samenwerkingsovereenkomst.

De aandelenkoers van Heidelberg daalde met meer dan 14% toen het nieuws over de mislukte Gallus-deal bekend raakte, maar veerde daarna weer op.

Volgens Heidelberg heeft Benpac Holding AG "de overeengekomen koopprijs van 120 miljoen euro niet betaald op de afsluitingsdatum van 29 januari 2021, hoewel aan alle voorwaarden was voldaan en de Duitse mededingingsautoriteiten de verkoop hadden goedgekeurd. Gallus zal dus bij Heidelberg blijven."Het management van Benpac met eigenaar Marco Corvi was herhaaldelijk onderwerp van discussie in de Zwitserse pers. Eind november 2020 namen nog twee leden van de vijfkoppige raad van bestuur van Benpac ontslag. Een van hen was Stephan Plenz. Dit is de voormalige Heidelberg Chief Technology Officer.Heidelberg had op de verkoop van de Gallus-groep gerekend omdat het timmert aan de uitbouw van zijn duurzame financiële stabilisatie. Heidelberg overweegt om een schadevergoeding te vorderen van Benpac.Benpac-topman Marco Corvi zegt dat de succesvolle implementatie van Gallus moeilijk zou zijn geworden vanwege de weerstand uit de markt. Ook de negatieve berichten in de media over de Benpac Holding en Marco Corvi persoonlijk, hebben het besluit beïnvloed. En er was een verschillende interpretatie van de samenwerkingsovereenkomst.De aandelenkoers van Heidelberg daalde met meer dan 14% toen het nieuws over de mislukte Gallus-deal bekend raakte, maar veerde daarna weer op.