De VGP-groep gaat er een nieuw, modern industrie- en bedrijventerrein creëren. VGP is een Europese ontwikkelaar, exploitant en eigenaar van hoogwaardig logistiek en commercieel vastgoed.

"Door efficiënter gebruik te maken van de ruimte besparen we bij Heidelberg in de toekomst aanzienlijke kosten. Bovendien zullen we de middelen die hierdoor vrijkomen, gebruiken om onze liquiditeit in tijden van de Covid-19 pandemie te versterken en om strategische investeringen voor de toekomst op de weg naar onze digitale transformatie voort te zetten", aldus Rainer Hundsdörfer, CEO van Heidelberger Druckmaschinen AG.

Ook Jan van Geet, voorzitter van de Raad van Bestuur van VGP, is zeer blij met de overname van de locatie: "We zijn zeer verheugd dat we erin geslaagd zijn deze unieke locatie te verwerven. In nauwe en vertrouwde samenwerking met de verkoper Heidelberger Druckmaschinen AG, de gemeenten en de stad Heidelberg hebben we de overname zeer snel kunnen realiseren. Wij zijn van plan het terrein strategisch herinterichten en hier een modern industrie- en bedrijventerrein te ontwikkelen voor langdurige huurders uit verschillende sectoren. Op deze manier willen we een duurzame bijdrage leveren aan het creëren van nieuwe banen en de economische ontwikkeling van de regio".

De VGP Group exploiteert momenteel 31 parken in Duitsland. In Europa exploiteert het in Antwerpen gevestigde familiebedrijf nu 76 parken in twaalf landen.

De locatie Wiesloch/Walldorf heeft een totale oppervlakte van ongeveer 840.000 vierkante meter. Hiervan wordt ongeveer 270.000 vierkante meter nieuw op de markt gebracht naar aanleiding van de optimalisatieplannen van persenfabrikant Heidelberg. De samenwerking met VGP is de eerste stap van dit geplande project. Op dit moment werken er bijna 5.000 mensen op de locatie.

De VGP-groep gaat er een nieuw, modern industrie- en bedrijventerrein creëren. VGP is een Europese ontwikkelaar, exploitant en eigenaar van hoogwaardig logistiek en commercieel vastgoed."Door efficiënter gebruik te maken van de ruimte besparen we bij Heidelberg in de toekomst aanzienlijke kosten. Bovendien zullen we de middelen die hierdoor vrijkomen, gebruiken om onze liquiditeit in tijden van de Covid-19 pandemie te versterken en om strategische investeringen voor de toekomst op de weg naar onze digitale transformatie voort te zetten", aldus Rainer Hundsdörfer, CEO van Heidelberger Druckmaschinen AG.Ook Jan van Geet, voorzitter van de Raad van Bestuur van VGP, is zeer blij met de overname van de locatie: "We zijn zeer verheugd dat we erin geslaagd zijn deze unieke locatie te verwerven. In nauwe en vertrouwde samenwerking met de verkoper Heidelberger Druckmaschinen AG, de gemeenten en de stad Heidelberg hebben we de overname zeer snel kunnen realiseren. Wij zijn van plan het terrein strategisch herinterichten en hier een modern industrie- en bedrijventerrein te ontwikkelen voor langdurige huurders uit verschillende sectoren. Op deze manier willen we een duurzame bijdrage leveren aan het creëren van nieuwe banen en de economische ontwikkeling van de regio".De VGP Group exploiteert momenteel 31 parken in Duitsland. In Europa exploiteert het in Antwerpen gevestigde familiebedrijf nu 76 parken in twaalf landen.De locatie Wiesloch/Walldorf heeft een totale oppervlakte van ongeveer 840.000 vierkante meter. Hiervan wordt ongeveer 270.000 vierkante meter nieuw op de markt gebracht naar aanleiding van de optimalisatieplannen van persenfabrikant Heidelberg. De samenwerking met VGP is de eerste stap van dit geplande project. Op dit moment werken er bijna 5.000 mensen op de locatie.