De verkoop maakt de weg vrij voor een nieuwe, toekomstgerichte bestemming van het gebouw op een centrale locatie in de stad. De weinige medewerkers die nog in het PMA werkten, verhuisden al in 2020 naar de productievestiging van de persenfabrikant in Wiesloch/Walldorf. Heidelberg behoudt zijn hoofdkantoor en een vertegenwoordiging in gehuurde lokalen in de PMA.

De PMA is een opvallend architectonisch gebouw met glazen gevel. Het werd geopend in april 2000 om de 150ste verjaardag van Heidelberg luister bij te zetten. Voor de ingang staat het S-Printing Horse, dat een bekend landmark is geworden van de stad Heidelberg. Het beeld van het paard uit metaal en aluminium, weegt 90 ton, is 13 meter hoog, 15 meter lang en 4 meter breed. Het werd ontworpen door de beeldhouwer Jürgen Goertz. De PMA bevindt zich tegenover het treinstation. Het bevat kantoorruimtes, een auditorium, biedt locatieruimte voor seminaries en evenementen en heeft een luxerestaurant op de bovenste verdieping.

Met de verkoop van het gebouw werkt Heidelberg verder aan zijn duurzame financiële stabiliteit. Onlangs werd ook al een gedeelte van de Wiesloch/Walldorf-site verkocht.

De verkoop maakt de weg vrij voor een nieuwe, toekomstgerichte bestemming van het gebouw op een centrale locatie in de stad. De weinige medewerkers die nog in het PMA werkten, verhuisden al in 2020 naar de productievestiging van de persenfabrikant in Wiesloch/Walldorf. Heidelberg behoudt zijn hoofdkantoor en een vertegenwoordiging in gehuurde lokalen in de PMA.De PMA is een opvallend architectonisch gebouw met glazen gevel. Het werd geopend in april 2000 om de 150ste verjaardag van Heidelberg luister bij te zetten. Voor de ingang staat het S-Printing Horse, dat een bekend landmark is geworden van de stad Heidelberg. Het beeld van het paard uit metaal en aluminium, weegt 90 ton, is 13 meter hoog, 15 meter lang en 4 meter breed. Het werd ontworpen door de beeldhouwer Jürgen Goertz. De PMA bevindt zich tegenover het treinstation. Het bevat kantoorruimtes, een auditorium, biedt locatieruimte voor seminaries en evenementen en heeft een luxerestaurant op de bovenste verdieping.Met de verkoop van het gebouw werkt Heidelberg verder aan zijn duurzame financiële stabiliteit. Onlangs werd ook al een gedeelte van de Wiesloch/Walldorf-site verkocht.