De algemene trend naar maatwerk is een kenmerk van het digitale tijdperk. De mogelijkheid om op maat gemaakte producten van hoge kwaliteit in massa te produceren en zo consumenten of klanten op persoonlijk niveau te bereiken, opent aantrekkelijke nieuwe en winstgevende bedrijfsmodellen voor fabrikanten van merkartikelen en industriële productiebedrijven. Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) verwacht dan ook een grote belangstelling voor de mogelijkheden voor custom-finishing en de bedrukking van objecten op InPrint 2018, dat van 20 tot 22 november in Milaan plaatsvindt.

Heidelberg presenteert er zijn Omnifire-technologie en de Omnifire 250 en 1000 modellen, die gebruikt kunnen worden om op maat gemaakte driedimensionale objecten van elke vorm, gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen, te beprinten. Beide modellen kunnen worden geïntegreerd in industriële productieprocessen en gebruikt worden voor online marketingcampagnes. Zo heeft bijvoorbeeld de pilootgebruiker en toeleverancier aan de autoindustrie Ritzi Lackiertechnik GmbH het inkjetsysteem geïntegreerd in het industriële productieproces. Op die manier heeft het zijn productiviteit en kwaliteit aanzienlijk kunnen verhogen in vergelijking met de eerder gebruikte methode.

Met name de Omnifire 1000 heeft een aanzienlijke verdere ontwikkeling doorgemaakt sinds hij precies twee jaar geleden op dezelfde plaats werd onthuld. Het is nu mogelijk om complexe vormen volledig en naadloos te bedrukken, zonder zichtbare overgangen of verbindingen tussen de passes, waarvan de breedte wordt bepaald door de printkoppen.

"De mogelijkheid om op het gehele oppervlak van een object te printen opent een hele reeks nieuwe, opvallende mogelijkheden op verkooppunten voor fabrikanten van merkproducten en het betekent dat de ontwerpmogelijkheden nu vrijwel onbegrensd zijn", zegt Montserrat Peidro-Insa, hoofd van de digitale business unit van Heidelberg.

Heidelberg toont op InPrint 2018 voor het eerst de Omnifire-technologie op een gezamenlijke stand met zijn partner Plasmatreat (www.plasmatreat.com), gevestigd in Steinhagen in de Duitse regio Westfalen. Plasmatreat is een wereldleider op het gebied van de voorbehandeling van materiaaloppervlakken met atmosferische druk plasmasystemen. Met behulp van gepatenteerde plasma-inkjettechnologie worden materialen ultrafijn gereinigd, gelijktijdig geactiveerd of functioneel nanogecoat. In de Omnifire-systemen gebruikt Heidelberg een door Plasmatreat ontwikkelde roterende nozzle voor de voorbehandeling van objecten, waardoor er een betere crosslink is van de inkt met het materiaal van het object.

De algemene trend naar maatwerk is een kenmerk van het digitale tijdperk. De mogelijkheid om op maat gemaakte producten van hoge kwaliteit in massa te produceren en zo consumenten of klanten op persoonlijk niveau te bereiken, opent aantrekkelijke nieuwe en winstgevende bedrijfsmodellen voor fabrikanten van merkartikelen en industriële productiebedrijven. Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) verwacht dan ook een grote belangstelling voor de mogelijkheden voor custom-finishing en de bedrukking van objecten op InPrint 2018, dat van 20 tot 22 november in Milaan plaatsvindt.Heidelberg presenteert er zijn Omnifire-technologie en de Omnifire 250 en 1000 modellen, die gebruikt kunnen worden om op maat gemaakte driedimensionale objecten van elke vorm, gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen, te beprinten. Beide modellen kunnen worden geïntegreerd in industriële productieprocessen en gebruikt worden voor online marketingcampagnes. Zo heeft bijvoorbeeld de pilootgebruiker en toeleverancier aan de autoindustrie Ritzi Lackiertechnik GmbH het inkjetsysteem geïntegreerd in het industriële productieproces. Op die manier heeft het zijn productiviteit en kwaliteit aanzienlijk kunnen verhogen in vergelijking met de eerder gebruikte methode.Met name de Omnifire 1000 heeft een aanzienlijke verdere ontwikkeling doorgemaakt sinds hij precies twee jaar geleden op dezelfde plaats werd onthuld. Het is nu mogelijk om complexe vormen volledig en naadloos te bedrukken, zonder zichtbare overgangen of verbindingen tussen de passes, waarvan de breedte wordt bepaald door de printkoppen."De mogelijkheid om op het gehele oppervlak van een object te printen opent een hele reeks nieuwe, opvallende mogelijkheden op verkooppunten voor fabrikanten van merkproducten en het betekent dat de ontwerpmogelijkheden nu vrijwel onbegrensd zijn", zegt Montserrat Peidro-Insa, hoofd van de digitale business unit van Heidelberg.Heidelberg toont op InPrint 2018 voor het eerst de Omnifire-technologie op een gezamenlijke stand met zijn partner Plasmatreat (www.plasmatreat.com), gevestigd in Steinhagen in de Duitse regio Westfalen. Plasmatreat is een wereldleider op het gebied van de voorbehandeling van materiaaloppervlakken met atmosferische druk plasmasystemen. Met behulp van gepatenteerde plasma-inkjettechnologie worden materialen ultrafijn gereinigd, gelijktijdig geactiveerd of functioneel nanogecoat. In de Omnifire-systemen gebruikt Heidelberg een door Plasmatreat ontwikkelde roterende nozzle voor de voorbehandeling van objecten, waardoor er een betere crosslink is van de inkt met het materiaal van het object.