Nu de klimaatverandering internationale actie vereist, engageert Heidelberg zich binnen zijn strategie van duurzame ontwikkeling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om die doelstelling te bereiken, heeft het bedrijf een ESG-werkgroep samengesteld die de duurzaamheidsstrategie moet uitwerken en de bijhorende maatregelen moet invoeren.

Groene energie

"Al verscheidene jaren spannen we ons in om de schadelijke uitstoot te verminderen en om de impact die onze vestigingen op het milieu en de gezondheid hebben, te beperken. We gaan nu een bijkomend engagement aan om te garanderen dat onze productie- en distributievestigingen in de hele wereld in 2030 klimaatneutraal werken", deelt Heidelberg mee.

Om zijn CO2-uitstoot te verminderen, wil Heidelberg de energie-efficiëntie van al zijn productie- en distributievestigingen verhogen en wil het bedrijf die met groene energie bevoorraden. Heidelberg geeft ook aan dat het emissiecertificaten zal gebruiken om de onvermijdelijke restemissies te compenseren. In een volgende stap wil Heidelberg uiterlijk in 2040 volledig klimaatneutraal zijn zonder gebruik te maken van emissiecertificaten.

Elektrische mobiliteit

Voor Heidelberg houdt de duurzame ontwikkeling nieuwe groeikansen in. "Zelfs buiten onze kernactiviteit," onderstreept Rainer Hundsdörfer, de CEO van Heidelberg. De elektrische mobiliteit is daar een voorbeeld van omdat de persenbouwer de 'wallbox', een laadstation voor elektrische voertuigen, ontwikkeld heeft. Heidelberg wil nog nieuwe oplossingen op het vlak van de laadinfrastructuur en de intelligente woning ontwikkelen. Het bedrijf wil ook zijn expertise op het vlak van automatiseringsoplossingen voor een koolstofvrije productie buiten de grafische industrie toepassen.

Heidelberg wil met een holistische aanpak in 2030 klimaatneutraal zijn.
Nu de klimaatverandering internationale actie vereist, engageert Heidelberg zich binnen zijn strategie van duurzame ontwikkeling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om die doelstelling te bereiken, heeft het bedrijf een ESG-werkgroep samengesteld die de duurzaamheidsstrategie moet uitwerken en de bijhorende maatregelen moet invoeren. "Al verscheidene jaren spannen we ons in om de schadelijke uitstoot te verminderen en om de impact die onze vestigingen op het milieu en de gezondheid hebben, te beperken. We gaan nu een bijkomend engagement aan om te garanderen dat onze productie- en distributievestigingen in de hele wereld in 2030 klimaatneutraal werken", deelt Heidelberg mee.Om zijn CO2-uitstoot te verminderen, wil Heidelberg de energie-efficiëntie van al zijn productie- en distributievestigingen verhogen en wil het bedrijf die met groene energie bevoorraden. Heidelberg geeft ook aan dat het emissiecertificaten zal gebruiken om de onvermijdelijke restemissies te compenseren. In een volgende stap wil Heidelberg uiterlijk in 2040 volledig klimaatneutraal zijn zonder gebruik te maken van emissiecertificaten.Voor Heidelberg houdt de duurzame ontwikkeling nieuwe groeikansen in. "Zelfs buiten onze kernactiviteit," onderstreept Rainer Hundsdörfer, de CEO van Heidelberg. De elektrische mobiliteit is daar een voorbeeld van omdat de persenbouwer de 'wallbox', een laadstation voor elektrische voertuigen, ontwikkeld heeft. Heidelberg wil nog nieuwe oplossingen op het vlak van de laadinfrastructuur en de intelligente woning ontwikkelen. Het bedrijf wil ook zijn expertise op het vlak van automatiseringsoplossingen voor een koolstofvrije productie buiten de grafische industrie toepassen.