Het management stelde vrijdagochtend de Ondernemingsraad van Hélio op de hoogte van haar voornemen. In een verklaring stelt ze dat de Europese drukkerij-industrie al jaren herstructureert als gevolg van een aanhoudende daling van de print volumes: "Dit zorgt voor een structurele overcapaciteit en moordende concurrentie die overal in Europa heeft geleid tot reorganisaties, sluitingen en faillissementen. Deze negatieve spiraal werd in 2018 nog versneld als gevolg van een papierschaarste en de daarmee gepaard gaande sterk stijgende papierprijzen die niet konden worden doorgerekend aan de afnemers."

Een verdere, substantiële daling van de volumes en het verlies van opdrachten in de retail print markt in 2018 zorgen ervoor dat de situatie bij Hélio Charleroi niet langer houdbaar is, stelt de bedrijfsleiding. Na het indienen van de aanvraag tot faillietverklaring van Hélio Charleroi S.A. zal het de rechtbank toekomen om het faillissement uit te spreken en een of meerdere curatoren aan te stellen.

Hélio Charleroi werd in 1988 opgericht door een 50/50 samenwerking tussen Dupuis en de Britse Maxwell Group. In 2001 wordt het diepdrukbedrijf onderdeel van QWE, de Europese tak van het Canadese Quebecor World. In 2006 worden bij Hélio twee state-of-the-art 4,32 meter brede diepdrukpersen geïnstalleerd.

QWE komt in 2008 in handen van de Nederlandse investeerders van HHBV, die het omdopen tot CirclePrinters. Begin 2017 fuseert CirclePrinters met de Nederlandse Roto Smeet Groep om haar streven naar consolidatie binnen de sector kracht bij te zetten. In 2018 wordt eerst ook Corelio Printing ingelijfd, gevolgd door CPI en later nog weer het Duitse Körner Druck. De naam van de groep luidt dan inmiddels Circle Media Group. Eind 2018 telt ze 5.000 medewerkers die 900 miljoen euro omzet genereren.

Het management stelde vrijdagochtend de Ondernemingsraad van Hélio op de hoogte van haar voornemen. In een verklaring stelt ze dat de Europese drukkerij-industrie al jaren herstructureert als gevolg van een aanhoudende daling van de print volumes: "Dit zorgt voor een structurele overcapaciteit en moordende concurrentie die overal in Europa heeft geleid tot reorganisaties, sluitingen en faillissementen. Deze negatieve spiraal werd in 2018 nog versneld als gevolg van een papierschaarste en de daarmee gepaard gaande sterk stijgende papierprijzen die niet konden worden doorgerekend aan de afnemers."Een verdere, substantiële daling van de volumes en het verlies van opdrachten in de retail print markt in 2018 zorgen ervoor dat de situatie bij Hélio Charleroi niet langer houdbaar is, stelt de bedrijfsleiding. Na het indienen van de aanvraag tot faillietverklaring van Hélio Charleroi S.A. zal het de rechtbank toekomen om het faillissement uit te spreken en een of meerdere curatoren aan te stellen.Hélio Charleroi werd in 1988 opgericht door een 50/50 samenwerking tussen Dupuis en de Britse Maxwell Group. In 2001 wordt het diepdrukbedrijf onderdeel van QWE, de Europese tak van het Canadese Quebecor World. In 2006 worden bij Hélio twee state-of-the-art 4,32 meter brede diepdrukpersen geïnstalleerd.QWE komt in 2008 in handen van de Nederlandse investeerders van HHBV, die het omdopen tot CirclePrinters. Begin 2017 fuseert CirclePrinters met de Nederlandse Roto Smeet Groep om haar streven naar consolidatie binnen de sector kracht bij te zetten. In 2018 wordt eerst ook Corelio Printing ingelijfd, gevolgd door CPI en later nog weer het Duitse Körner Druck. De naam van de groep luidt dan inmiddels Circle Media Group. Eind 2018 telt ze 5.000 medewerkers die 900 miljoen euro omzet genereren.